Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de la noi din țară. Mulți români o mănâncă în combinație cu alte preparate, dar unii o adaugă și în compoziția pentru chiftele. Însă, nu este niciun secret că pâinea este extrem de bogată în calorii. Prin urmare, dacă vrei să o elimini, află că există mai multe alternative, cel puțin atunci când vine vorba de prepararea chiftelelor.
Indiferent de ocazie sau de sărbătoare, pâinea este nelipsită de pe mesele românilor. Aceasta se consumă ca atare sau în combinație cu diferite mâncăruri, dar sunt și români care o adaugă în compoziția pentru chiftele.
Aceștia susțin că acest produs face ca, la final, chiftelele să aibă o textură pufoasă și să fie delicioase. Nu știm exact dacă acest lucru este adevărat sau nu, dar ceea ce ştim cu siguranţă e că pâinea conține foarte multe calorii.
Astfel, cei care vor să dea jos kilogramele în plus, vor trebui să renunțe la ea. Nu te îngrijora însă, deoarece există alte ingrediente cu care o poți înlocui, cel puțin în chiftele.
Spre exemplu, grișul poate înlocui cu ușurință pâinea din chiftele. El se amestecă foarte bine cu carnea tocată, apoi compoziția se lasă la odihnit circa un sfert de oră.
Amidonul este un alt ingredient care poate înlocui pâinea din chiftele. El se adaugă într-o cantitate de 20 de grame la 0,5 kg de carne tocată. De asemenea, dovlecelul poate înlocui cu succes pâinea. El dă savoare chiftelelor și le face mai suculente.
Citește și De ce să adaugi scorțișoară în carnea tocată pentru chiftele. Doar câteva persoane știu secretul!
Ingrediente
Mod de preparare
Se spală foarte bine cartofii și se fierb în coajă. Se taie varza în bucăți mari, se pune în apă clocotită și se lasă acolo circa cinci minute. Ulterior, se clătesc bine morcovii, se curăță și se dau prin răzătoare grosieră. Se curăță ceapa de coajă și se taie în cuburi mici.
Se călesc morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Mai departe, legumele se pun în robotul de bucătărie.
Se curăță de coajă cartofii fierți și se dau prin răzătoarea medie, apoi se adaugă o lingură de amidon, griș, fulgi de ovăz, sare și piper. Toate se pun peste legumele pasate și se amestecă. Ulterior, compoziția se lasă la odihnit timp de o jumătate de oră.
După ce a expirat acest timp, se formează chiftelele, apoi se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Spor la treabă și poftă bună!