Trucul pe care toate femeile trebuie să-l știe. De ce să pui lapte pe păr după ce te-ai vopsit. Efect fabulos

Ingredientul banal face minuni cu părul

Scris de: Daoud Andra

24 Sep. 2023

Trucul pe care toate femeile trebuie să-l știe. De ce să pui lapte pe păr după ce te-ai vopsit. Efect fabulos

Vopseaua de păr este cea mai bună prietenă a femeilor care vor să acopere firele albe sau pur și simplu să își schimbe look-ul. Aceasta are însă și dezavantaje, iar folosirea ei pe termen lung poate deteriora părul. Pentru a scăpa de această problemă, poți pune lapte pe păr, iar efectele acestui ingredient sunt vizibile.

Ce se întâmplă dacă pui lapte pe păr după ce l-ai vopsit

Măștile pentru păr făcute în casă se bucură de foarte multă popularitate. Ingredientele naturale pot fi de mare ajutor pentru a reda strălucirea și suplețea părului, dar și pentru a hrăni firul de păr și scalpul în profunzime. Dacă unele ingrediente precum uleiul de cocos, uleiul de măsline sau gălbenușul de ou sunt arhi-cunoscute ca măști de păr, despre altele nu știe foarte multă lume.

Este și cazul laptelui, ale cărui efecte nu sunt cunoscute de multe femei atunci când vine vorba despre îngrijirea părului. Acest ingredient banal poate face minuni cu părul proaspăt vopsit sau decolorat, care este aspru și tern. Aplică o cană de lapte atât pe scalp, cât și pe lungimea părului, masează bine și lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră. Clătește părul cu apă călduță, după care spală-l ca de obicei, cu șamponul preferat.

Citește și: La cât timp trebuie vopsit părul, de fapt. Ce se întâmplă dacă te vopsești de două ori în aceeași zi? Greșeala uriașă făcută de multe femei

Laptele face părul suplu și mătăsos

Masca pe bază de lapte și miere care face minuni cu părul tău

Laptele poate fi aplicat pe păr atât ca atare, cât și în combinație cu alte ingrediente. Poți prepara o mască nutritivă pentru păr, din lapte și miere. Aceste două ingrediente hrănesc firul de păr și îl fac să fie mai suplu și mai elastic. Deși mierea este lipicioasă, ea se spală foarte ușor de pe păr, atunci când dai cu apă călduță.

Dizolvă 2 linguri de miere într-o cană cu lapte călduț și aplică amestecul pe toată lungimea părului. Poți adăuga și o jumătate de avocado pasat, pentru un plus de hrănire. Lasă masca să acționeze 30 de minute, după care spală părul. Dacă ai folosit și avocado, poate fi nevoie să aplici șampon de două ori pentru a curăța complet părul.

Citește și: Cea mai bună mască naturală pentru păr. Ingredientul uimitor care repară vârfurile despicate

Dacă te-ai vopsit și ai obținut o culoare mai închisă decât ți-ai fi dorit, poate fi de mare ajutor smântâna. Aceasta ajută la îndepărtarea pigmentului din firul de păr și poate deschide nuanța părului cu un subton la fiecare aplicare. Folosește orice fel de smântână și aplic-o o de pe scalp până la vârful firului de păr. Înfășoară părul cu o pungă sau cu folie alimentară și lasă smântâna să acționeze 30 de minute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *