Vinetele sunt un adevărat deliciu și sunt foarte sănătoase pentru organismul nostru. Din punct de vedere nutrițional sunt recomandate de toți specialiștii. Se pot coace la foc deschis, pe aragaz sau direct pe flacăra, dar le putem pregăti folosind și cuptorul electric?
Salata de vinete este o adevărată delicatesă, iar rețeta este foarte simplă. Timpul de preparare este, de asemenea, scurt. Majoritatea gospodinelor pregătesc vinetele la foc deschis, pe aragaz sau direct pe flacără.
Însă și cuptorul electric este o variantă foarte bună. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l avem în vedere este temperatura la care le pregătim. Urmați următorii pași pentru a pregăti cele mai gustoase vinete:
Toată lumea consideră vinetele a fi legume, dar, din punct de vedere tehnic, sunt, de fapt, un fruct, deoarece cresc dintr-o plantă cu flori și conțin semințe.
Pe lângă faptul că sunt delicioase și dau aromă rețetelor, au și foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră. De exemplu, sunt foarte bogate în nutrienți și conțin o cantitate însemnată de vitamine, minerale și fibre.
În același timp, sunt sărace în calorii, perfecte pentru cei care doresc să slăbească. Conțin antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi.
Consumul regulat de vinete reduc riscul de boli de inimă, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Mai mult de atât, controlează nivelul zahărului din sânge și pot avea beneficii de combatere a cancerului.