Multe dintre mâncărurile prăjite sunt foarte gustoase, însă și mirosul rămas în urma lor este pe măsură. Pe lângă faptul că hainele și părul vor prinde miros de prăjeală, acesta va persista și în bucătărie sau în alte camere. Din fericire, există un truc de mare ajutor în această situație.
Fie că e vorba de ouă prăjite, carne sau alte alimente, mirosul poate persista pentru multe ore. Dacă vrei să scapi mai repede de acest miros neplăcut, încearcă câteva dintre sfaturile de mai jos.
Primul truc este ca după ce termini de gătit să pui o laă cu apă pe foc, în care să pui oțet alimentar. Las-o să fiarbă până când bucătăria se umple cu aburi. Apoi aerisește camera și vei vedea că mirosul de prăjeală dispare.
O alt opțiune este să pui la fiert într-un vas mai mare condimente puternice: coaja de portocală, lămâie, scorțișoară, cuișoare sau ghimbir. Mai mult decât atât, dacă prăjești pește, lângă tigaie pune un vas cu apă la fiert, cu apă și oțet, iar mirosul de pește prăjit n uva fi atât de pregnant.
Toate gospodinele se feresc de mirosul de pește prăjit. Dacă totuși vrei să pregătești o astfel de mâncare ia în calcul sfatul de mai jos. Astfel, mirosul nu se va mai înprăștia în întreaga casă.
Înainte de prăjire, deschide geamul bucătăriei și folosește trucuri care te scapă de grija mirosului. Ia tigaia în care urmează să prăjești și pune în ea hârtie de copt, apoi pune ulei și lasă-l să se încingă. Adaugă peștele și acoperă-l cu o altă hârtie de copt pe care o perforezi cu o scobitoare. Hârtia trebuie strânsă foarte bine pe marginea tigăii în care prăjești. Se lasă timp de 5-6 minute pe fiecare parte. Când e gata îndepărtează hârtia de copt.
O altă metodă foarte simplă pentru ca mirosul de pește prăjit să nu se răspândească în casă este să pui în tigaie și rondele de cartofi cruzi. Totodată, mai poți încerca să pui în uleiul încă rece câteva felii de măr sau să storci jumătate de lămâie.
Citește și – Butonul din frigider care te ajută să eviți mirosurile neplăcute. Puțini știu de el