Trucul pentru a fierbe carnea mai repede. Ce trebuie să pui în apă, de fapt. Secretul gospodinelor iscusite

Ce trebuie să adaugi în oală, pentru a te asigura că fierbe mai repede carnea

Scris de: Daoud Andra

27 Oct. 2022

Trucul pentru a fierbe carnea mai repede. Ce trebuie să pui în apă, de fapt. Secretul gospodinelor iscusite

Unele preparate culinare necesită mult timp de gătire, mai ales dacă este vorba despre cele cu carne. Gospodinele sunt nevoite să petreacă în bucătărie chiar și câteva ore, atunci când gătesc o carne care fierbe greu. Din fericire, există o metodă pentru a reduce timpul de gătire și un truc pentru a fierbe carnea mai repede. Ce trebuie să adaugi în oala în care gătești?

Trucul care îți garantează că fierbe carnea mai repede

Bucătăria românească are numeroase secrete și trucuri, pe care gospodinele pricepute le știu și le aplică de fiecare dată când gătesc. Mâncarea bună necesită timp și răbdare, iar preparatele gătite la foc mic sunt cele mai gustoase, mai ales când vine vorba despre carne. Cu toate acestea, de multe ori ne grăbim și nu avem timp să stăm cu orele în bucătărie, pentru a pregăti masa.

Carnea poate fierbe greu dacă nu este fragedă. Carnea de vită, cea de porc și chiar cea de pasăre au nevoie de cel puțin o oră, uneori chiar și mai mult, pentru a fierbe cum trebuie. În primul rând, pentru a te asigura că nu va fierbe greu carnea, tai-o în bucăți cât mai mici. O bucată mare de carne va fierbe mult mai greu decât cele mici.

Apoi, poți folosi oala cu presiune, dacă ai așa ceva în casă. Aceasta este varianta cea mai rapidă pentru a găti orice fel de carne. Dacă nu ai o astfel de oală, dar vrei să reduci timpul de gătire, poți aplica un truc care face carnea să fiarbă mai repede.

Tot ce ai de făcut este să adaugi o lingură sau o linguriță din inox, în oala în care ai pus carnea la fiert. Metalul va face carnea să se frăgezească mult mai repede și, astfel, scade timpul pe care îl petreci în bucătărie. După ce carnea a fiert, scoate lingura din oală și adaugă restul ingredientelor, pentru a termina mâncarea.

Trucul pentru a fierbe carnea mai repede
Trucul cu lingura pusă în oală face carnea să fiarbă mai repede

Bicarbonatul de sodiu ajută la frăgezirea cărnii

Un ingredient la îndemână, datorită căruia fierbe carnea mai repede, este bicarbonatul de sodiu. Atunci când pui carne la fiert pentru ciorbă sau supă, adaugă o linguriță de bicarbonat în oala în care fierbe carnea. Nu pune sare de la început, pentru că aceasta încetinește procesul termic. Înlătură spuma care se formează la suprafață și continuă să fierbi carnea până când aceasta devine fragedă.

Vei observa că bucata de carne a fiert mult mai repede, datorită bicarbonatului. De asemenea, acesta este util și atunci când fierbi fasole. Pune o jumătate de linguriță de bicarbonat în apa în care fierbi fasolea și vei vedea că timpul de gătire scade la jumătate. Datorită bicarbonatului, boabele de fasole se vor înmuia mult mai repede și nu va mai fi nevoie să stai lângă aragaz câteva ore.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.5 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *