Dacă și ție îți plac clătitele, ai ajuns la locul potrivit. EGO îți prezintă un truc cu ajutorul căruia poți să obții un desert perfect. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat în compoziție, pentru ca desertul să nu se rupă când îl întorci în tigaie.
Clătitele reprezintă un desert preferat în mai toate familiile. Copiii obișnuiesc să le consume la micul dejun. Aromate și ușoare pentru stomac, sunt rapid de preparat și, în plus, nu prezintă conservanți sau stabilizatori. Aproape că nu există nimic mai bun de consumat la orele dimineții.
Multe gospodine întâmpină o problemă comună, când vine vorba despre prepararea clătitelor, anume că acestea se rup în tigaie, mai ales atunci când sunt întoarse pe partea opusă pentru a se coace. Vestea bună este că poți să scapi de această problemă folosind un ingredient banal din bucătăria ta.
De obicei, clătitele se prepară pe bază de lapte cald. Acest ingredient poate să fie înlocuit cu un altul, care face compoziția pentru clătite și mai pufoasă, dar și mai rezistentă pentru a nu se rupe în tigaie și a strica forma deliciosului desert. Iată despre ce produs este vorba!
Ingredientul cu care poți să înlocuiești laptele din compoziția pentru clătite, pentru ca acestea să nu se rupă, este apa minerală. Desertul final va fi exact ca în cărțile de bucate. Trebuie să adaugi neapărat apă minerală în aluatul pentru clătite, dacă vrei ca acestea să nu se rupă și să fie pufoase.
Apa minerală este carbogazoasă, prin urmare aceasta aerisește natural aluatul. Bulele ușurează amestecul de aluat pentru clătite și, dacă adaugi produsul în compoziție, vei reuși să prepari clătite pufoase și în același timp delicioase. Gustul nu va fi afectat deloc!
Mai mult decât atât, apa minerală prezintă, în funcție de tipul ei, un echilibru optim de minerale naturale și un pH neutru. Compoziția va fi bogată în elemente ce fac bine organismului tău. Rezultatul final va consta în clătite perfecte, care nu se vor rupe în tigaie și foarte pufoase.
Trebuie precizat că, dacă vrei neapărat să folosești lapte la prepararea clătitelor, nu trebuie să renunți la el. Este indicat totuși să folosești doar jumătate din cantitatea de lapte pe care o adăugai de obicei, cealaltă jumătate fiind înlocuită de apa minerală.