Trucul pentru a păstra bananele proaspete mai mult timp. Este esențial să știi asta, greșeala pe care trebuie să o eviți

Cea mai bună metodă de a păstra bananale proaspete mai mult timp
Trucul pentru a păstra bananele proaspete mai mult timp. Este esențial să știi asta, greșeala pe care trebuie să o eviți

Trucul pentru a păstra bananele proaspete mai mult timp. Cu toții știm că bananele se coc foarte repede și, mai mult decât atât, dacă sunt păstrate alături de alte fructe, acestea din urmă se vor coace și ele mai repede la rândul lor cu ajutorul bananelor. Totuși, ne dorim ca bananele să se păstreze proapsete pentru mai mult timp. Iată ce este de făcut.

Trucul pentru a păstra bananele proaspete mai mult timp

Bananele sunt fructe foarte aromate, care conțin o serie de vitamine și minerale ce contribuie la menținerea sănătății organismului. Însă aceste fructe au proprietatea de a se coace foarte repede, astfel că după doar câteva zile coaja lor își schimbă culoarea, edvin moi și neplăcute.

În încercarea de a reduce risipa de banane, publicația Express.co.uk a discutat cu mai mulți specialiști pentru a afla care sunt cele mai bune metode pentru încetinirea procesului de coacere, astfel încât să nu mai fim nevoiți să le aruncăm atât de repede.

Una dintre cele mai importante este să le scoatem din punga de plastic. Tash Blythe, expert în igienă alimentară de la High Speed Training, susține că este cel mai bine să scoateți fructele din ambalaj.

„Asigurați-vă că scoateți bananele din pungile de plastic în care sunt ambalate, deoarece plasticul va reține umezeala pe care bananele o eliberează prin intermediul gazului etilenă pe măsură ce se coc, ceea ce le face să se coacă și mai repede”, a spus aceasta.

De ce nu trebuie să depozităm bananale împreună cu alte fructe

Foarte importante este și locul unde sunt depozitate bananele. Aceste fructe trebuie ferite de umiditate.

„Păstrați bananele pe un blat sau undeva la temperatura camerei și departe de orice umiditate, de lumina soarelui și de temperaturi prea ridicate în timp ce se coc”, adaugă ea.

De asemenea, potrivit expertului, bananale trebuie ținute departe de sursele de căldură, precum cuptorul, caloriferul sau alte aparate.

În plus, bananale nu ar trebui ținute sub nicio formă împreună cu alte fructe.

„Fructe precum piersicile, roșiile, avocado, smochinele și merele trebuie ținute la distanță de banane dacă nu doriți ca acestea să se coacă prea repede”, a declarat Gary Ellis, director la CE Safety.

Folosește folie alimentară

Bananale pot fi păstrate proaspete pentru mai mult timp dacă sunt agățate. Orice expunere a pulpei de banană la oxigen nu va face decât să accelereze procesul de coacere.

Un truc pe care puțină lume îl cunoaște, dar care este foarte eficient, conform specialistului, constă în înfășurarea cozii bananei în folie alimentară.

„Puteți folosi, de asemenea, folie alimentară la capătul bananelor, odată separate, pentru a încetini procesul de coacere. Înfășurați o cantitate mică de folie alimentară în jurul capătului unde sunt adesea unite”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *