Șnițelul vienez sau șnițelul obișnuit din carne pui sau de porc sunt unele dintre cele mai populare feluri principale de pe mesele noastre. Nu există niciun restaurant românesc fără șnițel în meniu. Șnițelul preparat acasă, servit cu diverse garnituri, este de asemenea un preparat foarte apreciat de români.
De obicei, când preparăm șnițele, facem mai multe, să avem și pentru a doua zi, pentru pachet sau pentru cină. Dar cum reîncălzim un șnițel? Pentru a nu se usca, îți arătăm cum poți reîncălzi șnițele într-un mod eficient.
Pentru șnițelele servite a doua zi de la preparare, sunt trei modalități de reîncălzire: în tigaie, în cuptor sau în cuptorul cu microunde. Dar care este cea mai bună metodă, astfel ca șnițelul să- și păstreze savoarea și a doua zi? În rândurile care urmează vom analiza reîncălzirea șnițelului în cele trei opțiuni, iar tu vei alege cea mai bună pentru tine:
Pentru mulți dintre noi, opțiunea numărul unu, atunci când vrem să reîncălzim o porție de mâncare, este cuptorul cu microunde. Ei bine, nu toate preparatele se potrivesc acestui tip de cuptor. Șnițelul este unul dintre preparatele, care nu se încălzesc în cuptorul cu microunde. Învelișul de pesmet se înmoaie și devine lipicios, la cuptorul cu microunde.
Dacă dorești să reîncălzești șnițelul în tigaie, aceasta poate fi o opțiune destul de bună. Iată cum să procedezi:
Încălzirea șnițelului în cuptor este cea mai bună opțiune pentru un șnițel crocant, gustos. Uite cum se procedează:
Nu este recomandat să reîncălziți șnițelele, deoarece acest lucru poate duce la pierderea texturii și a gustului lor și poate fi și riscant din punct de vedere al siguranței alimentare. Dacă doriți să consumați șnițele, cel mai bine este să le gătiți proaspete. Dacă totuși trebuie să le reîncălziți, făceți-o în mod corespunzător, păstrând temperatura la peste 75 grade Celsius și asigurându-vă că șnițelele sunt încă proaspete și sigure pentru consum.