Trucul pentru a-ți face mobila de bucătărie să strălucească de curățenie. Ingredientele banale care funcționează de minune

Cum cureți bucătăria rapid și simplu.
Trucul pentru a-ți face mobila de bucătărie să strălucească de curățenie. Ingredientele banale care funcționează de minune

Curățarea mobilierului de bucătărie presupune o mare bătaie de cap pentru gospodine. De cele mai multe ori, mobilierul rămâne pătat de urme de mâncare, greu de scos. Din fericire, există câteva trucuri simple care te vor ajuta să ai mobila curată și strălucitoare mai mult timp.

Trucul pentru a-ți face mobila de bucătărie să strălucească de curățenie

Pentru a avea o bucătărie curată, nu ai nevoie de soluții scumpe de curățare. De obicei, grăsimile produse de la gătit fac ca bucătăria să se umple de pete și să-și piardă strălucirea. De asemenea, dacă petele nu sunt îndepărtate la timp, mai târziu pot fi greu de scos.

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă gospodinele în bucătărie este grăsimea de la mâncare. Suprafețele din bucătărie sunt cele care se murdăresc cel mai ușor, comparativ cu celelalte camere din locuințe. Așadar, astăzi vă arătăm câteva trucuri eficiente pentru ca mobila din bucătărie să arate ca nouă. Unele produse sau ingrediente le ai chiar în casă!

Laptele ajută la curățarea mobilierului lăcuit

Dacă mobila ta de bucătărie este lăcuită, o poți curăța și cu apă și săpun, dar în acest caz, folosește o cârpă umedă în loc de burete și asigură-te că o lași complet uscată. Dacă detectați pete persistente pe suprafața sa, încercați să urmați acești pași ușori.

După curățarea cu apă și săpun, ștergeți cu o cârpă umedă doar cu apă pentru a îndepărta resturile și apoi una uscată pentru a usca bine zona. Apoi pregătiți un pahar sau un bol mic cu lapte și umeziți o cârpă în el. Unde vedeți pete, frecați ușor cu cârpa înmuiată în lapte. După ce zona s-a uscat, veți vedea că pata a dispărut de pe mobilă.

Lămâia, un degresant natural

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai puternice și ieftine soluții pentru grăsimea din bucătărie. Acum este simplu să eliminați grăsimea și petele de pe mobilierul din bucătărie.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci sucul de la o lămâie cu o cană de apă. Este bine să adaugați și coaja de la lămâie pentru un miros frumos. Puteți să turnați amestecul și într-o sticlă cu pulverizator, pentru a-l aplica mai ușor pe mobilier. Lăsați câteva minute să acționeze, după care treceți o cârpă umezită în apă peste mobilier. Veți observa că grăsimea va dispărea total.

Apa și săpunul

Pentru că știm că nu dorești să îți deteriorezi mobila, apa și săpunul fac minuni pentru a curăța bucătăria ca la carte. Astfel, diluarea câtorva picături de săpun neutru într-un vas cu apă călduță este soluția ideală pentru a curăța cu ușurință interiorul mobilierului de bucătărie și, de asemenea, exteriorul acestuia. Important este să te asiguri că săpunul nu conține înălbitor, pentru că s-ar putea să faceți mai mult rău bucătăriei.

Pentru acest proces, trebuie să folosiți un burete moale înmuiat în apă cu săpun. La final trebuie să uscați cu o cârpă din microfibră. Așa procedați cu toată mobila, până la final.

Oțetul curăță foarte bine mobilierul din lemn

Se știe că mobilierul din lemn trebuie curățat cu produse specifice pentru a nu se deteriora. Oțetul este util nu doar pentru a dezinfecta podelele și ușile din lemn, ci este bun și pentru a lăsa bucătăria fără pete de grăsime.

Trebuie să urmați doar pași simpli! Se adaugă două linguri de oțet, de preferat alb sau de mere, într-un litru de apă. Luați o cârpă moale și ștergeți toată suprafața mobilierului pe care vreți să o curățați. La final, unsoarea și murdăria vor dispărea cu ușurință.

Amoniacul, bun pentru mucegai

Mobilierul din apropierea zonei chiuvetei este afectat cel mai des de mucegai, mai ales că acolo stă coșul de gunoi și este multă umiditate. Pentru ca zona respectă să fie curată, rmați acești pași.

Puneți o cantitate mică de amoniac pe o cârpă. Ștergeți peste zona mucegăită pentru a o îndepărta. Lăsați să-și facă efectul câteva minute. Curățați cu o altă cârpă umezită în apă. Uscați zona cu o cârpă curată. Totul va arăta ca nou!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.9 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *