Trucul pentru a-ți păstra chipsurile crocante chiar dacă lași punga deschisă. Metoda pe care o vei folosi mereu

Metodă foarte simplă, numai bună de pus în practică
Trucul pentru a-ți păstra chipsurile crocante chiar dacă lași punga deschisă. Metoda pe care o vei folosi mereu

Deși poate părea că pungile de chipsuri conțin mai mult aer decât produs, unii oameni mănâncă puțin acum și lasă puțin pentru mai târziu. Din acest motiv îți explicăm trucul pentru a păstra chipsurile crocante chiar dacă lași punga deschisă. Este cel mai bun truc de bucătărie.

Trucul pentru a-ți păstra chipsurile crocante chiar dacă lași punga deschisă

Cartofii, sarea și uleiul sunt, de obicei, ingredientele de bază ale diferitelor versiuni de chipsuri de cartofi pe care le poți găsi atât la magazinul din colț, cât și în supermarketuri. De obicei, acestea rezistă maximum 5 săptămâni în cămară, dar frigul le poate prelungi durata de valabilitate.

Nimeni nu vrea să mănânce chipsuri mucegăite sau învechite, consistența nu este plăcută, iar gustul și mai puțin. Așadar, pentru a păstra mirosul, gustul și textura cartofilor, poți folosi acest truc pentru a conserva chipsurile.

Metodă foarte simplă, numai bună de pus în practică

Congelarea alimentelor este foarte folosită în orice casă și, deși este ideală pentru a conserva alimentele pentru mai mult timp, există anumite greșeli pe care trebuie să le eviți pentru ca această metodă să funcționeze. În cazul pungii de chipsuri, metoda este foarte simplă.

Dacă te întrebi cum să păstrezi chipsurile crocante chiar dacă deja ai deschis punga, începe prin a le depozita într-o pungă cu fermoar. Sau folosește clemă care sigilează complet ambalajul. Acum, doar pune-le în congelator și le poți prelungi durata de depozitare cu până la 4 luni, fără a pierde nimic din bunătatea lor.

Secretul este să nu lași vapori și mirosuri în punga de chipsuri. Nu vrei ca acestea să ajungă să aibă acel clasic (și neplăcut) „gust de frigider”. Pe lângă depozitarea corectă a acestora, un frigider curat ajută foarte mult.

Acum știi cum să depozitezi chipsurile în pungi, încearcă și când vei deschide punga, chipsurile vor fi încă crocante.

La ce temperatură se coc cartofii. Ce să faci ca să iasă foarte buni

Metoda de coacere a acestora este influențată de modul în care sunt tăiați cartofii, în jumătate, în sferturi, felii sau rondele. În cazul cartofilor tăiați în jumătate, după ce i-ai așezat în tavă, pune-i la cuptor la o temperatură de 180 de grade. De asemenea, pot fi preparați și înfășurați în folie alimentară la 200 de grade. Cartofii prefierți se coc destul de repede, în aproximativ 20 de minute. Dacă sunt feliați, pune-i într-o tavă cu foaie de copt. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade și lasă-i acolo pentru 25-30 de minute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *