De multe ori se întâmplă să avem nevoie de câteva fructe pentru a prepara o salată sau o prăjitură. Însă, nu folosim toate bucățile și nici nu apucăm să le mâncăm. Ți s-a întâmplat și ție, nu-i așa? Probabil, ai observat că fructele tăiate nu rezistă mult timp. Ce poți să faci ca să nu se strice? Ei bine, află că există un truc genial care te va ajuta. Iată cum le faci să rămână proaspete. E mai simplu decât ţi-ai imaginat vreodată!
Dacă ai tăiat câteva fructe în felii, dar nu ai apucat să le utilizezi sau să le consumi imediat, nu le lăsa așa, fiindcă vor oxida și îți vor pierde prospețimea. Află că există un truc foarte simplu care te va ajuta să le păstrezi culoarea. Așa ele nu se vor mai strica și vei avea impresia că abia le-ai tăiat.
Tot ceea ce trebuie să faci este să scufunzi feliile de fructe în apă rece, ușor sărată. Sarea le va păstra culoarea frumoasă și va preveni oxidarea. Astfel, fructele tăiate vor rezista o lungă perioadă de timp.
O altă variantă prin care poți păstra proaspete fructele tăiate este aceea de a prepara un amestec din suc de lămâie sau de citrice și apă. Pune într-un recipient o lingură de zeamă de lămâie sau alte fructe din familia citricelor și o ceașcă de apă
Amestecă bine, apoi pune fructele tăiate într-un bol și toarnă soluția preparată peste acestea. Astfel, feliile de fructe vor rămâne proaspete chiar și o săptămână.
Pentru a păstra fructele tăiate mai mult timp, poți apela și la apa distilată. Scufundă feliile în apa rece și procesul de oxidare va fi încetinit. Astfel, fructele își vor păstra prospețimea și aromele mai mult timp.
Citește și Cât se lasă fructele la fiert pentru compot. Secretul ca să rămână aromate și gustoase!
O altă metodă prin care poți păstra cu succes fructele este deshidratarea. Enzimele care provoacă oxidarea fructelor au nevoie de aer pentru a putea fi active. Atunci când fructele sunt deshidratate riscul de oxidare dispare, susțin specialiștii.