Lalelele sunt unele dintre cele mai apreciate flori și cele mai dăruite, mai ales în perioada primăverii și a verii. Ce să faci ca să reziste în vază mai mult de câteva zile, chiar până la două săptămâni? Există mai multe trucuri simple și de mare ajutor.
Lalelele sunt la mare căutare în această perioadă! De 1 sau 8 martie sau chiar și fără o ocazie specială, aceste flori sunt oferite mai tot timpul primăvara. Vei vedea mai jos ce trucuri poți folosi pentru a le păstra în vază cât mai mult timp, fără ca petalele lor să cadă.
Zahăr – zahărul va ajuta lalelele să se mențină. Trebuie doar să pui o lingură de zahăr pentru o jumătate de litru de apă.
Oțet – și acest ingredient ajută lalelele să se mențină mai mult. De precizat este faptul că oțetul ar putea lua aroma plăcută a lalelelor proaspăt tăiate și îl va schimba cu unul acru. Este nevoie de jumătate de linguriță de oțet de masă pentru un litru de apă.
Aspirină sau carbonul activ – acestea vor purifica apa și vor lăsa tulpina lalelei să putrezească încet. Pentru o jumătate de litru de apă se recomandă o jumătate de tabletă de aspirină sau carbon activ.
Citește și – Ce flori se oferă la cununia civilă. Aduc noroc mirilor
În general, semnificația lalelei este de dragoste perfectă. Varietatea sa de culori poate transmite un mesaj în funcție de fiecare nuanță, astfel:
Lalelele roșii – sunt asociate cu ideea de dragoste
Lalelele violet – simbolizează regalitate sau distincție
Lalelele galbene – în trecut însemna dragoste fără speranță, acum specialiștii spun că înseamnă gânduri de bucurie, încredere că totul va fi bine, optimism
Lalelele pestrițe – această multitudine de culori semnifică ochi frumoși.
Toate aceste lucruri fac din lalele cadoul perfect pentru o persoană dragă. Dacă vrei să faci un compliment discret, delicat, fără să folosești prea multe cuvinte, oferă un buchet de lalele.
Lalelele se află pe locul trei în topul celor mai vestite flori, după trandafiri și crizanteme. În anii 1620, deoarece bulbii de lalea erau extrem de scumpi în Europa, lalelele au reprezentat un simbol al bogăției și al averii. Sunt originare din Persia și au fost aduse și cultivate mai întâi în Turcia. Ulterior, în secolul al XVI-a au ajuns în Olanda.