Trucul pentru ca mașina de spălat să nu se mai miște în timpul funcționării. Vei scăpa și de zgomotul puternic pe care îl face

Așa scapi definitiv de această problemă

Scris de: Daoud Andra

10 Mar. 2023

Trucul pentru ca mașina de spălat să nu se mai miște în timpul funcționării. Vei scăpa și de zgomotul puternic pe care îl face

Mașina de spălat este unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice din locuință, dar și unul dintre cele mai zgomotoase. Nu doar modelul mașinii de spălat, ci și felul în care este amplasată o pot face să scoată un zgomot puternic, să vibreze și chiar să se miște în timpul centrifugării. Poți apela la un truc simplu pentru ca mașina de spălat să nu se mai miște în timpul spălării.

Din ce motive se mișcă mașina de spălat atunci când centrifughează

Zgomotul și mișcarea mașinii de spălat în timpul programului de spălare nu sunt doar deranjante, ci pot fi și periculoase pentru aparatul în sine. Vibrațiile puternice pot duce la deteriorarea componentelor interioare ale mașinii de spălat, dar și la deteriorarea podelei sau a mobilierului din jur, în cazul în care este o mașină de spălat încastrată. Motivele pentru care apar vibrațiile și zgomotul puternic în timpul spălării pot fi diverse.

Mașina de spălat nu este nivelată bine. Dacă nu este echilibrată cum trebuie, poate apărea acel zgomot însoțit de mișcări în timpul spălării. Folosește un instrument de nivelare și ajustează piciorușele mașinii de spălar, astfel încât să fie perfect aliniate.

Citește și: Ce să adaugi în mașina de spălat, pe lângă detergentul de rufe. Sporește puterea de curățare

Arcul de suspensie este rupt. Atunci când deschizi capacul mașinii de spălat, vei observa niște greutăți care echilibrează tamburul și niște arcuri care ar trebui să fie bine ancorate. În cazul în care acestea sunt deteriorate, este nevoie să chemi un specialist.

Nu are amortizor. Există anumite piese care amortizează atât zgomotul, cât și mișcările mașinii de spălat în timpul funcționării. Acestea se pot deteriora în timp, ducând la probleme precum mișcările și zgomotul.

Ce haine se spală la 60 de grade Celsius
Poți scăpa de mișcările mașinii de spălat cu ajutorul unor trucuri la îndemână

Trucul pentru ca mașina de spălat să nu se mai miște în timpul funcționării

Dacă ai verificat toate aspectele descrise anterior și mașina de spălat tot vibrează în timpul spălării, este cazul să apelezi la accesorii suplimentare. Există niște capace care se montează pe piciorușele mașinii de spălat și care o țin în loc atunci când funcționează. Sunt din cauciuc, se montează foarte ușor și se găsesc în orice magazin de specialitate. Sunt universale și pot fi folosite și în cazul mașinilor de spălat vase sau al uscătorului de rufe.

Citește și: Trucuri pentru ca hainele să arate impecabil după ce le scoți din mașina de spălat. Ce trebuie neapărat să adaugi când le speli

Un alt accesoriu util care remediază această problemă poate fi un suport special pentru mașina de spălat. Acesta este pe rotile, pentru a putea fi mutat ușor, dar are și picioare care țin mașina în loc. Amortizează mișcarea în timpul procesului de centrigufare și țin mașina de spălat pe loc.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.9 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *