Salata de icre se numără printre cele mai apreciate aperitive din bucătăria românească. Cu un gust delicat și o textură cremoasă, acest preparat are o istorie îndelungată în gastronomia noastră. Fie că este pregătită în varianta simplă sau cu ceapă, salata de icre este adesea întâlnită în momentele festive sau în perioadele de post, în zilele cu dezlegare la pește. Cea mai bună salată de icre este cea preparată acasă, din icre crude sărate, ulei, zeamă de lămâie și un strop de apă minerală. Desigur, în funcție de gusturi, se mai adaugă ceapă verde sau uscată.
Mici secrete pentru a prepara salata de icre
Salata de icre este un aperitiv delicios, care se prepară doar din câteva ingrediente, însă avem nevoie de multă atenție pentru a nu se tăia deliciosul preparat. Iată câteva din trucurile cele mai folosite pentru prepararea salatei de icre:
- Secretul de a face o salată bună de icre de pește este modul în care turnați uleiul în timpul preparării. Trebuie să aveți răbdare și să o faceți foarte încet în timp ce amestecați continuu, pentru a evita tăierea icrelor. În acest caz, o puteți repara cu ușurință adăugând puțin suc de lămâie.
- Un alt truc este ca icrele să nu fie foarte reci, este ideal să fie la aceeași temperatură cu uleiul.
- Indiferent că folosiți o lingură de lemn sau mixerul pentru a prepara icrele, este necesar să păstrați direcția în care amestecați. Astfel, riscați ca icrele să se taie.
- Folosiți icre care au stat în sare minim două săptămâni, icrele proaspete se vor tăia.
Vezi și Ce să pui în salata de icre în loc de griș. Iese aerată și extrem de pufoasă. Rețeta cu care nu dai greș în fața invitaților
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Rețeta clasică de salată de icre
Ingrediente
- 100 grame icre
- 100 mililitri ulei de floarea soarelui
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură apă minerală
Cum se prepară:
- Într-un bol, cu o lingură de lemn sau mixer, amestecați icrele de pește pentru câteva minute, înainte de a adăuga cu grijă uleiul, puțin câte puțin.
- Odată ce icrele de pește au început să devină albe și amestecul s-a îngroșat
- Continuați să adăugați uleiul la fel ca înainte, alternativ cu zeama de lămâie, turnând puțin câte puțin. La jumătatea procesului de amestecare, adăugați o lingură de apă minerală, care vor face salata pufoasă. Continuați până când terminați uleiul.
- După ce icrele s-au legat, adăugați ceapa tocată în salată și amestecați bine.
- Salata de icre se servește, de obicei, cu pâine prăjită și măsline.
Vezi și Ce să adaugi în icrele de fasole pentru un gust unic, senzațional. Aşa le fac şi bucătarii de top, e secretul lor
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!