Trucul pentru ca tigăile noi să nu se strice niciodată. Ce trebuie să faci ca să rămână strălucitoare, fără pic de arsură

Trucuri simple de curățare a tigăilor arse
Trucul pentru ca tigăile noi să nu se strice niciodată. Ce trebuie să faci ca să rămână strălucitoare, fără pic de arsură

Gătitul poate fi un moment foarte plăcut sau distractiv pentru unele persoane, însă situația se schimbă radical atunci când vasele trebuie spălate, mai ales tigăile. Există însă anumite trucuri de mare ajutor în astfel de situații.

Trucul pentru ca tigăile noi să nu se strice niciodată

Pentru a curăța rapid tigăile trebuie respectați următorii pași: mai întâi se elimină alimentele care s-au lipit de tigaie cu un burete neabraziv. Apoi se toarnă două pahare de lapte în tigaia arsă și se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. La final se clătește totul cu detergent de vase, iar acesta este trucul pentru ca tigăile noi să nu se strice niciodată.

O altă soluție pentru tigaia arsă este bicarbonatul de sodiu. Mai întâi se umple cu lighean cu apă fierbinte, se adaugă bicarbonat de sodiu apoi se scufundă tigaia. Se lasă să acționeze pentru 15 minute, apoi se curăță normal, cu un burete și detergent de vase.

În cazul grăsimii arse, rămasă după gătirea cărnii, pentru curățare poate fi folosit și zaț de cafea. Se amestecă câteva linguri de zaț cu puțină apă fierbinte, apoi pasta obținută se folosește pentru a îndepărta grăsimea arsă.

Ce să faci ca tigăile antiaderente să nu se ardă imediat după ce le-ai cumpărat

În ultimii ani tigăile antiaderente sunt tot mai folosite pentru multe feluri de mâncare. Pentru a te asigura că acestea nu se ard și nu se deteriorează la scurt timp după ce au fost cumpărate, trebuie să previi totul. Așadar, înainte de a găti pentru prima dată într-o tigaie antiaderentă este indicat să torni puțin ulei în ea și să ai grijă să îl distribui pe toată suprafața acesteia. Se încălzește la foc mic, apoi se îndepărtează uleiul cu ajutorul hârtiei absorbante și poate fi folosită pentru prepararea mâncării.

De ce să nu speli cu apă rece o tigaie fierbinte

Experții spun că punerea unei tigăi încinse sub apă mult mai rece produce un șoc termic care vă poate strica tigaia în acel moment sau pe termen scurt sau mediu. Acest șoc termic provoacă deformări în tigaie care nu îi vor mai permite apoi să stea corect pe suprafața plitei sau a aragazului. În plus, metalele din tigăi se extind ușor atunci când sunt încălzite și revin în mod natural la dimensiunea lor atunci când sunt lăsate să se răcească. Dacă nu le permitem să se răcească într-un ritm lent, nu numai că se vor deforma, ci s-ar putea și sparge, mai ales atunci când sunt mai subțiri.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *