Trucul pentru cea mai bună cremă de zahăr ars. Ce trebuie să faci imediat după ce ai scos crema de zahăr din cuptor. Îi dă un plus de savoare

Rețeta simplă explicată pas cu pas

Scris de: Oana Matei

06 May. 2023

Trucul pentru cea mai bună cremă de zahăr ars. Ce trebuie să faci imediat după ce ai scos crema de zahăr din cuptor. Îi dă un plus de savoare

Crema de zahăr ars este într-adevăr un desert delicios și nostalgic, care aduce aminte multora dintre noi de copilărie. Această cremă bogată și aromată poate fi o modalitate excelentă de a transforma o simplă prăjitură sau budincă într-un desert rafinat și elegant. În plus, este ușor de făcut acasă și poate fi personalizată cu diferite arome, cum ar fi vanilia sau lichiorul de portocale.

Cremă de zahăr ars.: Sfaturi utile de preparare

Dacă doriți să recreați gustul dulce și bogat al copilăriei, încercați să faceți o cremă de zahăr ars acasă și folosiți-o în deserturile preferate ale familiei. Veți fi surprins de cât de ușor este să faci această cremă delicioasă și cât de multă bucurie poate aduce această simplă gustare. În articol veți găsi rețeta simplă de Cremă de zahăr ars din 4 ouă, cât și sfaturi utile pentru prepararea acestui delicios desert.

Pentru a veni în ajutorul tău, am adunat câteva sfaturi utile de preparare a cremei de zahăr ars:

  • În primul rând, asigură-te că ai toate vasele necesare pentru copt: oală emailată înaltă, pretabilă  pentru cuptor, tavă adâncă în care să încapă vasul cu crema de zahăr ars, platou potrivit pentru răsturnat budinca cu tot cu sos. Dacă nu ai o oală potrivită pentru cuptor, poți topi zahărul într-un ibric sau într-o tigaie, apoi să-l transferi într-un vas termorezistent.
  • Crema de zahăr ars se coace la bain-marie.  Vasul se pune într-o tavă umplută pe jumătate cu apă rece Se completează cu 50 mililitri de apă rece la fiecare 10 minute, până când crema este coaptă complet. Prin acest procedeu, ouăle din cremă vor coagula încet, rezultând o budincă fină, mătăsoasă.

Vezi și Tort cu mere caramelizate. Rețeta explicată pas cu pas

Care e timpul de coacere

  • timpul optim de coacere este 40-50 minute, la temperatura de 160- 170 grade.
  • atenție la manevrarea zahărului fierbinte, arsura cu zahăr topit este deosebit de dureroasă și periculoasă. Pot rămâne cicatrici.
  • după coacere, crema de zahăr ars se lasă până la răcirea completă apoi se mută la frigider, pentru 4-5 ore. Aest pas este esențial, înainte de servire pentru că, în acest interval se formează sosul caramel specific acestui desert.
  • după răcire, crema se desprinde de pe marginile vasului cu un cuțit apoi se răstoarnă pe un platou.

Cremă de zahăr ars- Ingrediente

  • 4 ouă
  • 500 mililitri lapte
  • 150 grame zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie (sau un plic de zahar vanilat)
  • Pentru caramel
  • 100 g grame zahăr

Cremă de zahăr ars- Preparare

  •  Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Într-o oală pune zahărul la caramelizat, până devine lichid, de o culoare maro deschis. Ia cratița de pe aragaz și înclină cu atenție (îți poți arde pielea), pentru ca zaharul caramelizat să tapeteze pereții. Într-un bol, bate bine zahărul cu ouăle.
  • După omogenizare, adaugă laptele si vanilia. Toarnă crema în vas și dă la cuptor, pe bain marie (într-o tava umpluta cu apa calda), timp de 40-50 de minute. Important: dacă folosești un vas termorezistent, de sticlă, încălzește-l în cuptor, înainte de a turna caramelul fierbinte.
  • Lasă la răcit, apoi pune prăjitura la frigider timp de 2-3 ore.

Vezi și Cât zahăr conține șampania sau vinul spumant. Cantitatea diferă în funcție de aroma dorită

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *