Omleta este unul dintre cele mai apreciate preparate atunci când vine vorba de mic dejun. Fie că e vorba de o omletă simplă, fie una cu legume și carne, niciodată nu dai greș cu acest preparat. Iată mai jos trucul pentru cea mai pufoasă omletă.
Cel mai important lucru atunci când prepari o omletă este să folosești un capac imediat după ce ai pus ouăle bătute în tigaie. Astfel omleta se va coace uniform, fiind una dintre regulile de bază pe care o aplică bucătarii iscusiți. De asemenea, trucul pentru cea mai pufoasă omletă este să ungi capacul tigăii cu puțin unt. Acest lucru va îmbunătăți considerabil gustul omletei și, totodată, va fi mai fragedă și mai gustoasă.
Într-o tigaie se adaugă ulei de măsline, după care se pun la prăjit pălăriile a două ciuperci și câteva roșii cherry întregi (de preferat cu tot cu rămurică). Se condimentează cu sare și piper și se lasă la foc mic. Între timp, taie o felie de pâine de casă și pune-o în prăjitorul de pâine. Într-o altă tigaie pune o bucată de unt și sparge 3 ouă. Untul va oferi omletei o textură mai catifelată. Foarte important este să nu amesteci ouăle înainte de a le pune pe foc și nici să nu pui sare. Se pune la foc și se amestecă încontinuu cu o spatulă. Pentru a obține cel mai bun rezultat, tigaia se ia din când în când de pe foc. Dar nu trebuie să te oprești din amestecat.
Atunci când observi că omleta începe să prindă consistență, adaugă o lingură generoasă de smântână. Ulterior, poți adăuga sarea și piperul, după gust. Opțional, pentru un plus de savoare, se poate adăuga usturoi verde tocat mărunt.
Ultimul pas: așază în farfurie ciupercile și roșiile coapte, iar pe felia de pâine prăjită pune omleta.
Sfat important: mare atenție ca tigaia să nu fie foarte încinsă atunci când puneți ouăle pentru omletă. În acest caz, oul se va prăji foarte repede și va fi o crustă în partea de jos. Din acest motiv, vei avea o omletă uscată, așa că ar trebui să folosești foc mediu. De asemenea, când prepari omleta, este mai bine să nu pleci de lângă aragaz. Îndepărtează bulele care apar la suprafață. Dacă nu faci asta, în omletă se vor forma cratere deloc apetisante.