Suntem în plin sezon al zacuștii. O adori și vrei să o pregătești, dar ți se pare greu să cureți unele legume? Ei bine, iată aici cea mai simplă metodă prin care poți să cureți ardeii copți. În doar o clipă, rămân fără coajă și sunt gata de pus în zacuscă. Află cum să pui în practică cel mai bun truc. Așa nu vei mai munci mult în bucătărie!
Ardeii copți sunt prezenți în aproape toate bucătăriile din țară în această perioadă, având în vedere că majoritatea gospodinelor pregătesc zacusca pentru la iarnă.
Însă, pe cât sunt de buni, pe atât sunt de migăloși atunci când vine vorba despre a-i curăța. Din fericire, există un truc prin care poți elimina rapid coaja acestor legume. Toți românii vor folosi această metodă!
După ce ai copt ardeii trebuie să-i așezi într-o tavă și să presari sare fină peste ei. Mai departe, iei o folie alimentară și îi acoperi cu aceasta. Acum, îi lași acolo circa un sfert de oră, după care îi decojești deasupra unui vas umplut cu apă rece.
Folia va ajuta la păstrarea căldurii și, grație condensului, coaja se va desprinde mult mai ușor de pe pulpa coaptă a ardeilor. Nu uita, însă, să-ți umezești și mâinile din când în când. Astfel, coaja se va îndepărta ușor, iar ardeiul va fi gata pentru gătit în doar câteva secunde.
Te-ar mai putea interesa și Cea mai simplă rețetă de ardei copți la borcan pentru iarnă. Sunt în suc propriu și extrem de delicioși!
În continuare, îți dezvăluim un alt truc, care funcționează la fel de bine ca cel de mai sus. Metoda este folosită de numeroase gospodine pentru a curăța rapid coaja de pe ardeii copți. Nu este nimic complicat. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi acești pași:
Te-ar mai putea interesa și Salată de ardei copți de-ți plouă în gură. Rețeta lui Radu Anton Roman, un deliciu pe care nu-l poți refuza!