Trucul rapid prin care cureți perfect ardeii copți. Metoda simplă îți va ușura munca în bucătărie

Trucul este extrem de eficient
Trucul rapid prin care cureți perfect ardeii copți. Metoda simplă îți va ușura munca în bucătărie

Suntem în plin sezon al zacuștii. O adori și vrei să o pregătești, dar ți se pare greu să cureți unele legume? Ei bine, iată aici cea mai simplă metodă prin care poți să cureți ardeii copți. În doar o clipă, rămân fără coajă și sunt gata de pus în zacuscă. Află cum să pui în practică cel mai bun truc. Așa nu vei mai munci mult în bucătărie!

Cum să cureți rapid ardeii copți?

Ardeii copți sunt prezenți în aproape toate bucătăriile din țară în această perioadă, având în vedere că majoritatea gospodinelor pregătesc zacusca pentru la iarnă.

Însă, pe cât sunt de buni, pe atât sunt de migăloși atunci când vine vorba despre a-i curăța.  Din fericire, există un truc prin care poți elimina rapid coaja acestor legume. Toți românii vor folosi această metodă!

Ce trebuie să faci după ce ai copt ardeii

După ce ai copt ardeii trebuie să-i așezi într-o tavă și să presari sare fină peste ei. Mai departe, iei o folie alimentară și îi acoperi cu aceasta. Acum, îi lași acolo circa un sfert de oră, după care îi decojești deasupra unui vas umplut cu apă rece.

Folia va ajuta la păstrarea căldurii și, grație condensului, coaja se va desprinde mult mai ușor de pe pulpa coaptă a ardeilor. Nu uita, însă, să-ți umezești și mâinile din când în când. Astfel, coaja se va îndepărta ușor, iar ardeiul va fi gata pentru gătit în doar câteva secunde.

Te-ar mai putea interesa și Cea mai simplă rețetă de ardei copți la borcan pentru iarnă. Sunt în suc propriu și extrem de delicioși!

Un alt truc simplu care te va ajuta să cureți ardeii

În continuare, îți dezvăluim un alt truc, care funcționează la fel de bine ca cel de mai sus. Metoda este folosită de numeroase gospodine pentru a curăța rapid coaja de pe ardeii copți. Nu este nimic complicat. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi acești pași:

  • Pune ardeii copți într-un vas de sticlă termorezistență;
  • Acoperă acest vas cu o folie alimentară de plastic;
  • Așteaptă câteva minute, iar ulterior ardeii copți se vor curăța de coajă imediat și foarte ușor.

Te-ar mai putea interesa și Salată de ardei copți de-ți plouă în gură. Rețeta lui Radu Anton Roman, un deliciu pe care nu-l poți refuza!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *