Trucul secret pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Atunci când ne gândim la cartofii prăjiți perfecți, ni-i închipuim rumeni, crocanți la exterior, dar fragezi și cremoși la interior. Unii sunt tentați să creadă că doar în restaurantele de tip fast-food îi pot găsi. Însă adevărul este că pot fi făcuți foarte ușor și acasă. Mai mult, cartofii prăjiți făcuți după această rețetă sunt chiar mai delicioși decât cei de la fast-food. Cu ajutorul acestui truc simplu îți vor ieși și ție.
Cartofii prăjiți sunt o mâncare extrem de ușor de făcut și foarte sățioasă. Chiar dacă necesită doar câteva ingredeinte pentru a-i face, există o mulțime de rețete care promit cartofii prăjiți perfecți.
Însă bucătarii cu experiență cunosc un secret cu ajutorul căruia chiar reușesc să gătească cei mai buni cartofi prăjiți într-un timp foarte scurt. Această metodă le este la îndemână, deoarece adesea sunt nevoiți să economisească timp.
Multă lume știe că pentru a obține un preparat delicios este suficient să tai cartofii, să îi pui într-o tigaie cu ulei și să aștepți până când se formează o crustă aurite. Dar această metodă vine cu un mare dezavantaj, acela că timpul de prăjire este foarte mare.
Secretul bucătarilor profesioniști constă în fapul că înainte de apune cartofii în tingaia încinsă, îi lasă preț de cinci minute într-un bol cu apă fierbinte. Apoi, cartofii sunt prăjiți ca de obicei. Dacă vei utiliza acest truct vei observa că feliile de cartofi se vor prăji mult mai rapid, iar crusta aurie se va forma mai repede.
Dacă vrei să încerci și alte rețete de cartofi, îți recomandăm cartofii la cuptor. Și aici există câteva secrete pentru ca preparatul să iasă eprfect.
În primul rând, după ce ai tăiat felii cartofii, pune-i într-un bol cu apă și lasă-i timp de jumătate de oră pentru a se elimina o parte din amdion. După ce s-au scurs cele 30 de minute, o altă regulă floarte importantă este să îi usuci. Poți folosi un prosop de bucătărie.
După ce i-ai uscat bine, pune-i în tavă. Adaugă peste ei condimentele preferate (de obicei sare, piper, boia de ardei dulce și ulei de măsline). După care amestecă-i bine și adaugă, pentru un plus de savoare, o crenguță de rozmarin și câțiva căței de usturoi puțin zdrobiți pe care îi poți lăsa cu tot cu coajă.
Este important să nu aglomerezi tava, așa că lasă cartofii cât mai răsfirați. Ulterior nu-ți rămâne de făcut decât să îi adaugi la cuptor.
Poftă bună!
Citește și: „Plăcinte cu varză murată și cartofi la tigaie. Rețeta de post. Ce să adaugi ca să iasă extrem de savuroase”