Trucul simplu care îți arată cât de proaspete sunt roșiile. Când nu trebuie să le ții în frigider

Trucuri utile din bucătărie

Scris de: Oana Matei

09 Sep. 2023

Trucul simplu care îți arată cât de proaspete sunt roșiile. Când nu trebuie să le ții în frigider

Roșiile sunt un ingredient esențial în multe preparate culinare și, bineînțeles, toți ne dorim să le avem cât mai proaspete atunci când le folosim. Există o mulțime de sfaturi și trucuri pentru a păstra roșiile în starea lor optimă, dar când vine vorba despre depozitarea lor, există un lucru important pe care mulți îl ignoră: temperatura la care sunt păstrate. Un truc simplu, care poate face o mare diferență în păstrarea gustului natural și proaspăt al roșiilor, este să învățați când trebuie să le păstrați la frigider și când trebuie să le lăsați la temperatura camerei.

Cum depozităm roșiile proaspete cel mai bine

Roșiile care sunt bine coapte și abia culese trebuie să fie păstrate la temperatura camerei pentru a-și menține gustul dulce și consistența suculentă. Când sunt depozitate la frigider, roșiile își pierd aroma, devin mai moi și pot deveni insipide. În plus, această schimbare de temperatură poate afecta și textura lor, devenind nisipoase sau apoase.

Cum poți verifica prospețimea roșiilor

Există un truc simplu pe care îl poți încerca pentru a vedea cât de proaspete sunt roșiile înainte să le pui în coșul de cumpărături. Ia în mână o roșie și simte-o ușor. Dacă pare că are o consistență fermă și că pielea este netedă, acesta este un semn bun că roșia este proaspătă. La atingere, roșiile proaspete trebuie să fie ușor moi, dar nu prea moi. De asemenea, atunci când iei o roșie în mână și o mirosi, aceasta ar trebui să aibă un miros plăcut, dulce și intens. Mirosul trebuie să fie specific roșiilor mature și proaspete. Dacă roșiile au un miros neutru sau nu au niciun miros, este posibil să nu fie la fel de proaspete sau mature.

Vezi și Cele mai bune roșii pentru bulion. Topul experților care garantează gust deosebit și aromă intensă

Când nu trebuie să pui roșiile în frigider

Dacă ai roșii care sunt suficient de coapte și proaspete, cel mai bine este să le păstrezi la temperatura camerei. Astfel, vor putea să-și păstreze gustul și textura optimă. Totuși, dacă roșiile nu sunt complet coapte sau vrei să le păstrezi pentru o perioadă mai lungă, le poți pune într-un recipient cu capac și le poți păstra într-un loc răcoros, dar nu în frigider. De reținut că roșiile nu agreează și nu se păstrează la temperaturi sub 10 grade.

Pe de altă parte, roșiile parțial coapte sau cele care sunt deja tăiate ar trebui păstrate la frigider pentru a evita contaminarea bacteriană și pentru a menține prospețimea. Este important să le pui într-un recipient sigilat pentru a preveni pătrunderea aerului și a încetini procesul de oxidare, care poate duce la degradarea lor rapidă.

Vezi și Cel mai bun suc de roșii după rețeta bunicii. Ce să adaugi spre final pentru un gust desăvârșit

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *