Trucul simplu prin care poți să păstrezi căldura în casă mai mult timp. Așa vei face economii

Ce trebuie să facem pentru a evita pierderile de căldură din locuință
Trucul simplu prin care poți să păstrezi căldura în casă mai mult timp. Așa vei face economii

Trucul simplu prin care poți să păstrezi căldura în casă mai mult timp. Dacă te numeri printre cei care vor să facă economie, dar totodată își doresc să nu fie privați de confort, există câteva metode simple care te vor ajuta să păstrezi căldura în locuință.

Trucul simplu prin care poți să păstrezi căldura în casă mai mult timp

Fie că locuința este racordată la sistemul centralizat de încălzire sau este prevăzută cu centrală, este firesc să ne gândim cum să menținem o temperatură constantă care să ne ofere și un anumit nivel de confort fără a ne încărca inutil factura.

Specialiștii recomandă să avem o termperatură cuprinsă între 19 și 22 grade Celsius în camerele de zi, 16-18 grade Celsius în dormitor și 22-24 de grade Celsius în baie.

Pentru a prevenit pierderile de căldură și a menține un ambient plăcut, poți apela la aceste trucuri simple.

Folosește covoare

Din totalul căldurii pierdute dintr-o locuință, 35% se produce prin pereți și 15% prin podea. De aceea, covoarele sunt extrem de eficiente atunci când vine vorba de izolarea termică. Cu cât suprafața acoperită a pardoselii este mai mare, cu atât se pierde mai puțină căldură.

Nu acoperi caloriferele 

Caloriferele sunt cea mai importantă sursă de căldură din casă. Dacă acestea sunt mascate cu diverse obiecte (piese de mobilier, perdele groase, draperii, etc), locuința se va încălzi mult mai greu. De aceea, este important să asigurăm o distanță de cel puțin un metru și jumătate între calorifer și orice alt obiect.

Pune folie de aluminiu în spatele caloriferului

Pentru a te asigura că nu pierzi căldură prin pereții exteriori, poți pune o folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul nu este deloc complicat, însă poate părea greoi de realizat din cauza poziției incomode de pus folia. Dar rezultatul merită. Nu este deloc inestetic, iar în cazul caloriferelor moderene nici nu se observă.

Efectul va fi aproape imediat: căldura emanată de calorifer va fi redirecționată înapoi către cameră.

Permite soarelui să intre în casă, iar noaptea trage draperiile

Soarele poate fi aliatul tău chiar și în timpul iernii. El are putearea de a încălzi ferestrele și în sezonul rece, motiv pentru care trebuie să nu acoperi geamurile peste zi. Noaptea, în schimb, este recomandat să tragi draperiile. Prin ferestre se pierde o cantitate semnificativă de căldură, iar draperiile acționează ca un sistem de izolație.

Montează rafturi deasupra caloriferelor

Dacă locuința ta este prevăzută cu un tavan foarte înalt, un truc util reprezintă montarea rafturilor deasupra caloriferelor. În acest fel, căldura nu va mai urca până la tavan, ci doar până la raft, care o va redirecționa spre centrul camerei.

Citește și: „Cum trebuie setată apa caldă la centrală pe timp de iarnă. Așa vei consuma eficient

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *