Trucul suprem care te scapă de moliile din dulapuri. Ai nevoie doar de acest ingredient din bucătărie

Ingredientul care te scapă de neplăceri
Trucul suprem care te scapă de moliile din dulapuri. Ai nevoie doar de acest ingredient din bucătărie

Cu toate că moliile nu reprezintă niciun pericol în ceea ce privește sănătatea oamenilor, ele pot provoca daune grave, de exemplu, hainelor pe care le-am depozitat într-un dulap. Din fericire, există un remediu la domiciliu pe cât de simplu, pe atât de eficient pentru a ține moliile departe de dulapuri. Pentru a o pune în practică, avem nevoie de un singur ingredient pe care cu siguranță îl avem în bucătărie: frunza de dafin.

Beneficiile frunzei de dafin

Aceasta este o plantă cu proprietăți multiple, iar folosirea ei este larg răspândită în gastronomie pentru marinarea alimentelor și condimentarea alimentelor gătite. Are și o multitudine de beneficii pentru sănătate și, în plus, poate fi folosit pentru a dormi mai bine, pentru a freca podeaua sau, așa cum este cazul, a ține moliile departe de dulapuri.

Este simplu să pregătești mai multe pungi de tifon cu frunze de dafin uscate si sa le pui in dulap . Pe lângă faptul ca protejează hainele de molii, aceasta planta oferă un miros mult mai plăcut decât naftalina tradițională.

Foarte important de reținut este că aleg haine care au fost depozitate fără spălare , mai ales dacă este pentru o perioadă lungă de timp.

Astfel, atunci când facem schimbarea garderobei și depozităm hainele pentru sezonul următor, trebuie să ne asigurăm că acestea sunt spălate, curate și uscate. Este convenabil să-l călcați pentru a elimina orice posibilă larvă prezentă în el. Pe lângă faptul că sunt curate, hainele trebuie să fie uscate, deoarece umiditatea este locul perfect pentru molii.

Alte trucuri de a scăpa de molii

Moliile lasă larvele în zonele din casă unde se acumulează praf, așa că trebuie să ne asigurăm că aspiram frecvent perdelele și covoarele pentru a evita proliferarea lor.

Și, în sfârșit, pe lângă trucul cu dafin, există o altă metodă foarte eficientă de a scăpa o dată pentru totdeauna de molii. Constă în introducerea cuișoarelor în buzunarele jachetelor și paltoanelor pe care nu le vom folosi mult timp.

De asemenea, putem tăia coaja unei lămâi sau portocale în bucăți și o lăsam să se usuce complet. Odată uscat, îl punem în pungi de tifon în dulapurile și sertarele casei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 41 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *