Trucuri pentru a face carnea de găină de țară să fiarbă mult mai repede. Ce să adaugi de fapt în apă, va ieși fragedă și suculentă

Ce să faci pentru a grăbi procesul de fierbere al cărnii
Trucuri pentru a face carnea de găină de țară să fiarbă mult mai repede. Ce să adaugi de fapt în apă, va ieși fragedă și suculentă

Toată lumea știe că găina de țară fierbe cel mai greu, dar este și cea mai sănătoasă pentru organism! Multe gospodine au bătăi de cap atunci când vine vorba să pregătească carnea din găină crescută în mediul rural, mai ales că trebuie fiartă un timp mai îndelungat. Totuși, există câteva trucuri pentru a face carnea de găină de țară să fiarbă mult mai repede. În acest fel va deveni mai moale și mai gustoasă!

Cum să fierbi carnea de găină de țară, rapid și simplu

Există diferențe majore între carnea de pasăre cumpărată din supermarket și carnea de găină crescută în zonele rurale. Majoritatea gospodinelor cu experiență știu că gătirea unei găini de țară poate fi o adevărată provocare. Găinile crescute în mediul rural au gust delicios și dau mâncărurilor o aromă aparte.

Carnea de pasăre de țară poate fierbe destul de greu, iar la final să fie tot tare. Așadar, în acest caz, pentru a vă asigura că nu stați ore întregi în bucătărie, iată ce trebuie să faceți astfel încât carnea de găină de țară să fie fragedă și suculentă.

Saramura

Saramura este utilizată de sute de ani, chiar și pentru a pregăti carnea de găină de țară. Această metodă accelerează procesul de gătire și dă un gust autentic cărnii. Pentru această saramură aveți nevoie de sare, zahăr și apă, pe care le puneți într-o oală mare și adăugați găina. Las-o în saramură timp de 12-24 de ore. De asemenea, puteți pune și condimente precum usturoi, ceapă, oregano și piper pentru un gust mai aromat.

Gătirea la oala sub presiune

Găina de țară se poate pune și la oala sub presiune, aceasta fiind una dintre metodele ideale de a o fierbe mai rapid. Puneți găina în oală și las-o să fiarbă sub presiune. În acest fel, veți reduce semnificativ timpul de gătire, dar și carnea va ieși mai fragedă și suculentă.

Citește și: Cea mai bună marinadă pentru carnea de pui. Secretul pentru o friptură fragedă și suculentă

Folosiți un termometru

Carnea de găină de țară este fiartă dacă se desprinde ușor de pe os și sucul este clar fără nicio nuanță de roz. Așadar, folosiți un termometru pentru a ști când carnea este gata. Ea trebuie să aibă o temperatură internă de 75°C (167°F).

Pune în oală o linguriță inoxidabilă și puțin zahăr

O altă metodă de a accelera fierberea cărnii de țară este să puneți în oală o linguriță inoxidabilă, alături de un păhărel de țuică sau o linguriță de zahăr. Pe măsură ce carnea devine moale și fragedă, îndepărtează lingurița inoxidabilă și adaugă legumele preferate. Acest truc vă va ajuta să gătiți o o ciorbă delicioasă într-un timp record.

Citește și: Cu ce să stropești carnea de găină de țară înainte să o pui la fiert. Așa va ieși fragedă, se va desface fâșii

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *