Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele. Este cel mai bun, multe gospodine nu știu asta

Ce criteriu important trebuie să indeplinească

Scris de: Daoud Andra

28 Jan. 2023

Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele. Este cel mai bun, multe gospodine nu știu asta

Șnițelele, chiftelele și, în general, alimentele prăjite sunt printre cele mai gustoase. Chiar dacă nu este recomandat să consumăm prăjeli frecvent, ne putem bucura de savoarea lor din când în când. Pentru a ieși perfect, trebuie să ții cont de anumite aspecte. Care este uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele? Este cel mai potrivit și le dă o savoare aparte.

Cum se prăjesc corect șnițelele

Indiferent că sunt făcute din carne de pui, porc sau vită, șnițelele perfecte au câteva secrete. Dacă ții cont de anumite trucuri, vor ieși perfecte: cu o crustă crocantă la exterior și carne fragedă la interior. Pentru a obține crusta ideală, șnițelele trebuie să fie prăjite la foc mare. Dacă sunt ținute pe foc mic, vor avea nevoie de un timp mai îndelungat de prăjire și se vor îmbiba de ulei.

După ce au fost prăjite pe ambele părți, șnițelele se scot pe prospoape de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei, după care pot fi servite. Nu orice tip de ulei de gătit este potrivit însă pentru a prăji șnițele și alte alimente.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru ca șnițelele să nu mai iasă uleioase. Trucul bucătarilor de top din marile restaurante

Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele

Care tip de ulei este cel mai potrivit pentru a găti șnițelele? Uleiul pe care îl folosești trebuie să îndeplinească un singur criteriu: să aibă un punct ridicat de prăjire, în jur de 175 de grade Celsius. În acest sens, cele mai bune uleiuri sunt cele vegetale precum cel de floarea soarelui, cel de canola și uleiul nerafinat de cocos.

Uleiul care are un punct de ardere mai scăzut, cum este cel de măsline, de exemplu, nu este bun pentru a prăji șnițelele. Acesta se va arde rapid și preparatul va avea, de asemenea, un gust ars.

Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele
Uleiul folosit la prăjirea șnițelelor trebuie să aibă un punct de ardere ridicat

Șnițel de pui, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • piept de pui (sau pulpă dezosată)
  • pesmet
  • fulgi de porumb
  • unt
  • smântână pentru gătit
  • 1 lingură muștar
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • ierburi aromatice

Citește și: Șnițel parizian de pui cu dressing de iaurt cu usturoi. Trucuri ca sa iasă crocant și delicios

Mod de preparare:

Se taie file pieptul de pui sau pulpa și se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice. Puteți folosi cimbru, oregano, busuioc, rozmarin etc. Într-un bol, se amestecă unt topit cu puțină smântână de gătit și muștar. Bucățile de carne de pui asezonate se trec prin amestecul de unt, muștar și smântână. Separat, se amestecă pesmet cu fulgi de porumb zdrobiți. Pentru o crustă mai fină, se pune mai mult pesmet. Pentru o crustă crocantă, se folosesc doar fulgi de porumb.

Bucățile de carne de pui se dau prin amestecul de fulgi de porumb și pesmet, astfel încât să fie acoperite uniform, pe fiecare parte. Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar când acesta este încins, se prăjesc șnițelele pe fiecare parte, la foc mediu, până când se rumenesc frumos. Se scot pe hârtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul se ulei, iar după ce s-au răcit puțin, pot fi servite.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.1 42 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *