Sărbătoarea Floriilor este cea mai importantă din Postul Mare, iar anul acesta pică pe 9 aprilie. Pe 16 aprilie, creștinii din toată lumea să sărbătorească Paștele. În ziua de Florii se respectă mai multe tradiții și obiceiuri, pentru sănătate și o viață mai ușoară. Iată unde este bine să pui salcia de Florii, potrivit tradiției.
Floriile semnifică momentul intrării lui Iisus în Ierusalim, aclamat de mulțimile care îi așteptau cu flori sosirea. Oamenii aruncau înaintea lui Iisus cu frunze de palmier sau smochin, simbolul biruinței. Pentru că acestea se găsesc mai greu, oamenii din zilele noastre le-au înlocuit cu crenguțe de salcie.
De asemenea, de Florii este recreat momentul intrării lui Iisus în Ierusalim. Credincioșii aduc ramuri de salcie, pe care preoții le sfințesc la slujbă printr-o rugăciune.
Citește și: Tradiția pe care o respectă cu sfințenie catolicii de Florii
Pentru a respecta tradiția, trebuie să țineți cont că crenguța de salcie va fi sfințină, îaninte de a o aduce acasă. Însă, sunt preoți care o sfințesc direct în locuință, în locul în care este așezată.
Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul- Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa;
Citește și: Floriile catolice 2023. Ce e bine să faci în această duminică. Principalele tradiții și obiceiuri
Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, i-a prevestit învierea.
Citește și: Când sunt Floriile în 2023. Pe ce dată se sărbătoresc
Însuţi, Stăpâne, păzeşte-ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte-prăznuire.
Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi-au strigat Ţie: osana, apără-ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de-viaţă-făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin