Gospodinele știu că bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde în locuință. Indiferent dacă e folosit pentru curățarea suprafețelor sau pentru îndepărtarea grăsimilor de pe cratițe, bicarbonatul este un ingredient pe care îl utilizează cu încredere toată lumea. Recent, un truc cu acest praf miraculos în mașina de spălat rufe a devenit viral. Te-ai întrebat ce efect are bicarbonatul asupra hainelor?
Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru abilitatea sa de a îndepărta petele de grăsime, a igieniza suprafețele din baie și bucătărie, sau pentru a reda strălucirea oalelor din oțel inoxidabil. Acest praf miraculos poate realiza adevărate minuni. Dar ce se întâmplă atunci când îl folosești în mașina de spălat rufe?
Te poate interesa și: Cât detergent lichid se pune de fapt la o spălare. Multe persoane fac greșeala când folosesc mașina de spălat
Multe gospodine din întreaga lume au descoperit beneficiile bicarbonatului de sodiu în spălarea hainelor. Adăugând doar două linguri de bicarbonat în cuva mașinii de spălat, poți obține rufe curate, igienizate și albe. De asemenea, acest truc are două beneficii, deoarece poate ajuta și la dezinfectarea mașinii de spălat.
Dacă dorești să îndepărtezi depunerile de calcar din mașina de spălat, poți pune patru linguri cu vârf de bicarbonat în compartimentul pentru detergent și să torni un litru de oțet în cuvă.
Vezi și: Unde și când se pune, de fapt, balsamul de rufe în mașina de spălat. Nu mai face greșeala asta
Apoi, setează mașina de spălat la un program care utilizează apa la 60 de grade Celsius și asigură-te că la final lași ușa deschisă pentru a permite evaporarea umidității. În plus, acest proces simplu și eficient îl poți repeta lunar pentru a-ți menține mașina de spălat în condiții optime.
Ei bine, și mașina de spălat necesită o igienizare completă, pentru a-și menține randamentul pe o perioadă îndelungată, așa că experții recomandă efectuarea unui proces de curățare lunar.
Poate te întrebi de ce este necesar să cureți aparatul electrocasnic care se ocupă de curățare, de fapt, răspunsul e simplu. Pentru că reziduurile de detergent, mineralele și substanțele chimice se acumulează pe interiorul mașinii, creând un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului.
Un prim aspect important pentru „sănătatea” mașinii de spălat este să respectați întotdeauna capacitatea maximă de încărcare a cuvei. Suprasolicitarea acesteia poate duce la spălarea ineficientă a hainelor și poate afecta durabilitatea aparatului.
Citește și: Ce trebuie să pui în mașina de spălat pentru a scăpa de scame. Trucul banal care rezolvă această problemă
De asemenea, temperatura la care spălați hainele este un detaliu esențial, astfel că vă recomandăm să consultați manualul mașinii și etichetele hainelor pentru a alege temperatura potrivită.
În plus, un alt detaliu important este să nu exagerați cu cantitatea de detergent, deoarece se poate acumula pe pereții cuvei, iar în timp poate conduce la un miros neplăcut.