Unde trebuie să arunci măştile de protecţie folosite

Unde trebuie să arunci măştile de protecţie folosite. Multe persoane fac această greşeală. Sfaturile experţilor
Unde trebuie să arunci măştile de protecţie folosite

Pandemia nu s-a încheiat încă, dacă luam în considerare avansul rapid al noii variante de COVID-19. Tocmai din acest motiv, masca devine în continuare un accesoriu de care nu ne putem încă lipsi în viața de zi cu zi. În mai multe țări din lume, aceasta este obligatorie atât în spațiul deschis, cât și închis. Însă ce se întâmplă cu aceste măști, după ce sunt purtate? Unde trebuie să arunci măştile de protecţie folosite. Multe persoane fac această greşeală. Sfaturile experţilor.

Unde trebuie să arunci măştile de protecţie folosite: paşii de urmat

Au existat multe discuții și nedumeriri în rândul celor care le poartă. Sunt aruncate, spălate sau dezinfectate? În cazul în care nu știți răspunsul vă vom spune ce să faceți cu măștile de față uzate.

De când a început pandemia de coronavirus, masca de față a devenit una dintre cele mai importante măsuri pentru protejarea sănătății.  Însă, paradoxal, instrumentul care ne ajută să ne protejăm reprezintă și o mare amenințare pentru sănătatea noastră.

Câteva dintre măștile care au fost deja folosite ajung de obicei în coșurile de gunoi, dar încă mai rămân întrebări. Ce se întâmplă dacă mai conține virusul? Unde se duc măștile după ce le aruncăm? pot fi spalate sau reciclate?

Unde trebuie să arunci măştile de protecţie folosite. Multe persoane fac această greşeală. Sfaturile experţilor

Ce spun specialiștii

Se pare că milioane de măști folosite pe care le folosim pe planetă ajung pe străzi, în râuri și în oceane. Acest lucru a fost dovedit de ONG-ul francez Opération Mer Propre (Operațiunea Marea Curată), dedicată colectării deșeurilor în apele Rivierei Franceze.

Această organizație a subliniat că, în timpul pandemiei, scafandrii au găsit „deșeuri Covid”: mănuși și măști care au devenit un nou tip de contaminare. Ei au avertizat că dacă nu se face ceva în privința asta, pe termen lung aceste materiale ar putea reprezenta o problemă mai mare.

Se știe că măștile chirurgicale sunt din material nețesut din polipropilenă, produs din etilenă, un compus chimic derivat din petrol sau gaze naturale.

Ce spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii despre măştile de protecţie utilizate

În cazul măștilor chirurgicale sau de unică folosință, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca acestea să nu mai fie refolosite.

Cel mai bine este să le depozitați într-un recipient de gunoi închis imediat după utilizare. De asemenea, le puteți pune într-o pungă de plastic înainte de a le arunca într-un coș de gunoi. Astfel veți evita posibilitatea ca ele să fie deschise sau duse de vânt, reducând astfel riscul de răspândire a virusului.

Unde trebuie să arunci măştile de protecţie folosite: 4 recomandări importante

-Spălați-vă mâinile înainte de a-l scoate, încercați să o faceți fără să atingeți partea care vă acoperă nasul și gura.

-Pulverizați alcool și tăiați în bucăți, astfel încât nimeni să nu-l poată reutiliza, acest lucru împiedicând și animalele să rămână prinse în ele.

-Pune-l într-un sac de gunoi și închide-l înainte de a-l arunca în recipient.

-spală-te din nou pe mâini după ce ai terminat

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *