George și Ilinca Simion au ales un loc inedit în care își vor petrece luna de miere. Cei doi proaspăt însurăței nu vor merge în vreo destinație exotică, ci vor vizita unul dintre cele mai apreciate obiective turistice de la noi din țară.
Nuntă pe plaiuri mioritice, luna de miere tot pe plaiuri mioritice. Și cum George și Ilinca Simion au dorit ca cel mai important moment din viața lor să fie organizat sub semnul tradițiilor străvechi românești, respectând toate obiceiurile nunții de la noi, luna de miere nu o vor petrece altundeva decât tot într-un loc autentic românesc.
Destinația unde va merge cuplul în luna de miere este Săpânța din județul Maramureș. Cei doi îndrăgostiți au ales acest loc la invitația meșterului care a construit biserica din lemn de la Oveselu-Măciuca, lăcaș de cult unde George și Ilinca și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu.
„Am primit o invitație ca după nuntă să mergem în luna de miere în Maramureș chiar de la constructorul bisericuței unde ne-am cununat religios. Vrem să vizităm mai multe locuri în Maramureș, mergem la Săpânța. Acolo ne vom face luna de miere, stăm trei zile.”, a declarat George Simion, imediat după nunta de la Măciuca, potrivit Click!.
Săpânța este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice de la noi din țară. Localitatea a devenit cunoscută datorită Cimitirului Vesel, singurul loc de veci care nu respectă tiparele obișnuite. Cimitirul Vesel de la Săpânța se deosebește de celelalte locuri de veci printr-o abordare unică a morții.
Trecerea în neființă nu este văzută ca un eveniment tragic, ci ca o sărbătoare.
Aici, pe crucile specifice din lemn există câte un tablou, care ilustrează o trăsătură de personalitate sau o scenă semnificativă din viața celui care a părăsit această lume. Alături de acestea stă scris câte un poem plin de spirit. Una dintre cele mai faimoase cruci din cimitir este cea a lui Stan Ion Pătraș, cel care a făcut prima astfel de sculptură, pornind astfel ideea de cimitir vesel. Bărbatul a murit în 1977 și a lăsat moștenirea ucenicului său:
De cu tânăr copilaș
Io am fost Stan Ion Pătraș,
Să mă ascultați oameni buni
Ce voi spune nu-s minciuni.
Câte zile am trăit
Rău la nime n-am dorit,
Dar bine cât am putut
Orișicine mi-a cerut.
Vai săracă lumea mea
Că greu am trăit în ea
Un alt obiectiv pe care George și Ilinca Simion îl vor putea vizita în Săpânța este biserica Săpânța Peri, devenită un adevărat loc de pelerinaj nu numai pentru români, ci pentru oamenii din întreaga lume. Mii de turiști vin anual în Maramureș pentru a vizita biserica Săpânța Peri despre care se spune că este cel mai înalt lăcaș de cult din lemn din Europa. Are 75 de metri înălțime și doar crucea din vârf măsoară 7 metri. Pentru realizarea ei s-au folosit aproximativ 4 kilograme de foiță de aur.