Vârsta la care femeile ajung să câștige cel mai mare salariu. Este dovedit științific

Multe elemente se schimbă în viața unei femei odată cu trecerea anilor, iar cercetătorii au ajuns la câteva concluzii interesante privind mărimea salariului în funcție de vârstă
Vârsta la care femeile ajung să câștige cel mai mare salariu. Este dovedit științific

Îmbătrânirea este un fenomen ce ne poate da fiori atunci când suntem tineri, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă, devine tot mai ușor de acceptat. Aparent, îmbătrânirea nu este chiar atât de înfricoșătoare, dacă știm să ne bucurăm de avantajele pe care le aduce. Vârsta la care femeile ajung să câștige cel mai mare salariu sau sunt mai atractive sunt doar câteva dintre elementele studiate de cercetători.

Potrivit ScienceAlert, care citează Business Insider, adolescenții ar putea fi mai energici, au vitalitate mai multă, dar persoanele mai în vârstă sunt mai stabile din punct de vedere psihologic. Exist, de asemenea, o serie de transformări pe care le suferim, pe măsură ce avansăm de la tinerețe spre bătrânețe.

La ce să te aștepți când începi să înaintezi în vârstă

Oamenii de știință au stabilit o serie de puncte pe diferite intervale de vârstă și marchează diferite abilități sau stări. Astfel, ei au concluzionat că cea mai bună vârstă pentru învățarea unei limbi străine este de 7 sau 8 ani. Iar puterea de procesare a creierului atinge niveluri maxime la 18 ani. Capacitatea de a-ți aminti nume necunoscute atinge nivelul maxim la aproximativ 22.

Vârsta la care femeile sunt cele mai atractive pentru bărbați la aproximativ 23 de ani. Bărbații, însă, par să fie tot mai atractivi pe măsură ce îmbătrânesc. O viață mulțumitoare pare să avem mai întâi la 23 de ani. Un sondaj efectuat pe 23.000 de persoane din Germania a constatat că tinerii de 23 de ani erau deosebit de mulțumiți de viața lor, în general.

Forța fizică atinge nivelul maxim la 25 de ani. Mușchii sunt cei mai puternici când ai 25 de ani, deși în următorii 10 sau 15 ani rămân aproape la fel de puternici. Și aceasta este una dintre trăsăturile care pot fi îmbunătățite cel mai ușor, datorită exercițiilor de rezistență.

Vârsta numai bună pentru a-ți găsi partenerul

Vârsta maximă pentru întâlnirea unui partener de viață este de 26 de ani. Statisticile arată că sunt 37% șanse ca până la 26 de ani să fi întâlnit destui oameni pentru asta. Și potrivit unui studiu recent, ratele divorțurilor sunt cele mai scăzute pentru cuplurile care s-au căsătorit cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani.

Masa osoasă atinge nivelul maxim la aproximativ 30. Dar poți menține aportul ridicat de calciu și vitamina D pentru a-ți menține oasele mai sănătoase. Însă în cele din urmă, acestea vor începe să slăbească.

Abilitățile intelectuale ating nivelul maxim în jurul vârstei de 31 de ani. Oamenii de știință au vrut să știe dacă abilitățile fizice și intelectuale au funcționat diferit pe măsură ce oamenii îmbătrânesc – așa că au studiat marii maeștri de șah. Luând scorurile a 96 de mari maeștri de-a lungul carierei lor, oamenii de știință au stabilit că, în medie, concurenții se descurcă cel mai bine la 31 de ani.

La 32 de ani memorezi cel mai ușor chipurile noi. Dar nu mai poți să-ți amintești cu precizie și numele lor. Câștigătorii Premiului Nobel își fac marea descoperire la 40 de ani, în medie. Potrivit un studiu al Biroului Național de Cercetare Economică din SUA, vârsta medie la care se efectuează cercetările câștigătoare a Premiului Nobel este de 40 de ani.

Vârsta la care femeile ajung să câștige cel mai mare salariu. Care sunt etapele

Salariile femeilor ajung la maxim la aproximativ 39 de ani, iar cele ale bărbaților la aproximativ 48 de ani. Conform unei analize realizată de Payscale, femeile din SUA câștigă cel mai mult atunci când împlinesc 39 de ani, în medie de 60.000 USD. Asta se datorează în parte pentru că salariile femeilor încep să crească mai lent la aproximativ 30 de ani. Salariile bărbaților nivelul maxim când au aproximativ 48 sau 49 de ani, la o medie mai apropiată de 95.000 USD.

Înțelegerea emoțiilor celorlalți atinge vârful între 40 și 50 de ani. Oamenii de știință au realizat un studiu la care au participat 10.000 de oameni. Acestora li s-au arătat imagini tăiate, doar cu ochii subiecților. Au fost rugați apoi să descrie ce emoție resimte persoana fotografiată. Ei au descoperit că la aproximativ la 40 și 50 de ani, capacitatea de a identifica corect emoțiile pe baza doar ochilor era cea mai puternică.

Abilitățile aritmetice sunt maxime la 50 de ani. Satisfacția în viață atinge din nou vârful la 69 de ani. Dacă nivelul maxim de satisfacție în viață era la 23 de ani, pe parcursul vieții acesta a scăzut. Statisticile arată un nou nivel maxim la 69 de ani. Chiar mai mult, oamenii de peste 60 de ani s-au declarat chiar mai mulțumiți de viața lor decât cei de 55.

Vocabularul atinge cote maxime la sfârșitul decadei șapte și începutul decadei opt de viață. (67-73 de ani). Bărbații și femeile se simt cel mai bine în privința acceptării corpului lor după 70 de ani.

Vârsta la care femeile ajung să câștige cel mai mare salariu. Mai înțelepți la bătrânețe

Oamenii chiar devin mai înțelepți pe măsură ce îmbătrânesc. Se dovedește că viața este într-adevăr cea mai bună școală. O echipă de psihologi a cerut oamenilor să citească despre un conflict, apoi le-a pus întrebări despre acesta. Oamenii de știință au analizat răspunsurile pentru mai multe caracteristici. Acestea au fost posibilitatea de a vedea situația din punctul de vedere al altcuiva, anticiparea schimbărilor, luarea în considerare a mai multor implicații, recunoașterea incertitudinii și căutarea compromisului.

Ei au descoperit că cel mai în vârstă grup pe care l-au studiat – oameni care aveau între 60 și 90 de ani – s-au descurcat mai bine decât toți ceilalți din alte grupe de vârstă, în aproape toate punctele de vedere. Bunăstarea psihologică atinge vârful la aproximativ 82 de ani.

Când luăm cele mai importante decizii

Oamenii au cea mai mare probabilitate să ia decizii importante atunci când vârsta lor se termină la 9. Există într-adevăr ceva descurajant în apropierea unei zile de naștere cu numere rotunde. Cercetătorii care au analizat oameni de 29, 39, 49 sau 59 de ani au descoperit că au mai multe șanse să facă o schimbare majoră în viață – bună sau rea.

Ei au descoperit că acești această cifră 9 de la finalul vârstei era suprareprezentată la grupurile de oameni care căutau să aibă o aventură, oameni care se sinucideau sau la cei care alergau un maraton pentru prima dată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *