Vârsta maximă până la care poate trăi un om. Răspunsul surprinzător la care au ajuns cercetătorii în urma unui studiu

Femeile pot trăi mai mult decât bărbații

Scris de: Daoud Andra

21 Feb. 2023

Vârsta maximă până la care poate trăi un om. Răspunsul surprinzător la care au ajuns cercetătorii în urma unui studiu

În ultimii ani s-a vorbit tot mai mult despre longevitate și despre tratamente revoluționare care să încetinească procesul de îmbătrânire celulară. În urma unui studiu recent, cercetătorii au descoperit care este vârsta maximă până la care poate trăi un om. În cazul femeilor, pragul de vârstă este cu un an și jumătate mai mare decât în cazul bărbaților.

Care este vârsta maximă până la care poate trăi un om

Numeroase cercetări s-au concentrat, în ultimii ani, asupra tratamentelor pentru creșterea speranței de viață și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Speranța de viață diferă de la o țară la alta, fiind mai ridicată în țările civilizate și mai scăzută în țările sărace. Recent, cercetătorii olandezi au descoperit vârsta maximă până la care pot trăi oamenii, iar rezultatele sunt surprinzătoare.

Citește și: Secretul celui mai longeviv cuplu din istorie. Au fost căsătoriți vreme de 90 de ani

Oamenii de știință de la Tilburg, împreună cu cei de la Universitatea din Rotterdam au studiat datele a 75.000 de persoane care au murit în Olanda în ultimii 30 de ani. Astfel, au ajuns la concluzia că durata maximă de viață pentru o femeie este de 115,7 ani, în timp ce pentru bărbați pragul este puțin mai jos: 114,1 ani.

Cifrele reprezintă date statistice, iar cercetătorii au specificat că este puțin probabil ca oamenii să ajungă la asemenea vârste, indiferent câtă grijă ar avea de ei. Oamenii de știință olandezi au spus că limita rezonabilă este undeva la 90 de ani. Există însă și excepții, iar unii dintre cei care au depășit vârsta de 100 de ani au stabilit recorduri în ceea ce privește longevitatea.

Citește și: Cum să îmbătrânești sănătos: 15 alimente care te vor ajuta să rămâi în formă

Cea mai longevivă persoană din lume

Lista oamenilor care au depășit pragurile maxime stabilite de cercetătorii olandezi este destul de amplă. Recordul pentru cea mai lungă viață îi aparține unei femei din Franța, care a trăit peste 122 de ani. Jeanne Calment a murit în anul 1997, la vârsta de 122 de ani și 164 de zile. Pe locul al doilea se află o femeie din Japonia, care a murit anul trecut în aprilie, la venerabila vârstă de 119 ani și 107 zile.

Pe lista femeilor care au trăit mai mult de 115 ani și ale căror vârste au fost certificate de un organism abilitat se regăsesc 61 de nume în total. În ceea ce îi privește pe bărbați, pragul maxim de vârstă atins vreodată este de 116 ani și 54 de zile. Japonezul care deține recordul se numește Jiroemon Kimura și a decedat în anul 2013. Spre deosebire de femei, doar 3 bărbați au trăit mai mult de 115 ani de-a lungul timpului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *