Verifici pe ascuns telefonul partenerului tău? De ce ar trebui să încetezi imediat

Dacă obișnuiești să verifici pe ascuns telefonul partenerului tău, află că acest obicei nu este o soluție a problemelor voastre de cuplu. Ba chiar îți poate distruge definitiv relația cu partenerul tău.
Verifici pe ascuns telefonul partenerului tău? De ce ar trebui să încetezi imediat

Gelozia este unul dintre sentimentele cele mai neplăcute care poate afecta relația din temelii. Dacă obișnuiești să îi verifici pe ascuns telefonul partenerului tău este un semn evident de gelozie și lipsă de încredere. Unele persoane au această problemă și văd amenințări peste tot.

Verifici pe ascuns telefonul partenerului tău? Există trei tipuri de gelozie

Potrivit cercetărilor publicate în 2011, psihologul Abraham Pieter Buunk recunoaște trei tipuri diferite de gelozie:

  • Gelozie reactivă –  apare când o persoană reacționează cu furie sau tristețe la infidelitatea sexuală sau emoțională.
  • Gelozie anxioasă – persoana afectată meditează în mod constant la posibila infidelitate a partenerului său.
  • Gelozia posesivă – când monitorizează constant atitudinea partenerului de viață și încearcă să-l împiedice să aibă prieteni.

Ultimele două apar chiar și când nu există o amenințare reală. Mai mult, disponibilitatea informațiilor despre partener în mediul online poate contribui la amplificarea acestor sentimente.

Adolescenții sunt cei mai predispuși la a verifica pe ascuns telefonul partenerului

Potrivit unui studiu din 2014 al companiei de antivirus Avast, unu din cinci bărbați și una din patru femei din Statele Unite au verificat în secret telefonul partenerului lor.

Potrivit unei investigații UNAM, din 878 de adolescenți mexicani intervievați, aproape 45% au raportat control, monitorizare și supraveghere cibernetică de către partenerul lor.

Verifici pe ascuns telefonul partenerului tău? Iată 4 motive să nu mai faci asta niciodată

Obișnuiești să să îi verifici pe ascuns telefonul partenerului tău? Iată patru motive să nu o mai faci:

  • Este o formă de violență. Nu toată violența este fizică sau verbală. Potrivit studiului UNAM, monitorizarea, supravegherea și controlul nu sunt doar încălcări ale vieții private, ci sunt și o formă de violență asupra partenerului intim. Este un indicator al geloziei, controlului asupra celuilalt și lipsei de respect, semne ale unei relații nesănătoase.
  • Distruge încrederea partenerului tău. După cum știi deja, încrederea este necesară în orice relație. Și verificând telefonul mobil al partenerului tău, îi încalci intimitatea. Dacă partenerul tău are suficientă încredere în tine pentru a-și lăsa telefonul mobil la îndemână, ar trebui să respecți asta. De asemenea, dacă află că îi umbli în telefon fără să știe, relația ta probabil nu va mai fi niciodată la fel.
  • Nu te confrunți cu adevărata problemă. Dacă verifici telefonul mobil al partenerului tău înseamă doar că nu crezi în el. Asta se poate datora nesiguranțelor, lipsei de comunicare sau intimității. Dar monitorizându-i telefonul, eviți doar problema de bază.
  • Se poate termina prost. Există mai multe scenarii posibile când verifici telefonul mobil al partenerului tău pe ascuns. S-ar putea să găsești ceva care te determină să te lupți sau să te desparți de acea persoană. Poți găsi ceva suspect, dar care nu confirmă nimic și doar îți va provoca mai multă anxietate și nesiguranță. S-ar putea să nu găsești nimic și asta s-ar putea să te calmeze pentru o clipă. Dar s-ar putea să rămâi cu nevoia să o faci mai des. Și, în sfârșit, cealaltă persoană te poate descoperi și pune capăt relației.

În concluzie, încălcarea intimității partenerului tău nu este niciodată o soluție. Dacă ai îndoieli sau nesiguranțe, soluția nu este să te uiți pe ascuns în telefonul partenerului tău. Vorbește despre ceea ce simți cu partenerul tău, scrie univision.com.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *