Viorica Dăncilă, mărturisiri despre momentul în care a decis să îl adopte pe fiul său: „Avea doar trei zile. Nici nu i-am spus soțului meu că mergem să îl vedem”

Viorica Dăncilă și soțul ei l-au înfiat pe Victor în 1990.
Viorica Dăncilă, mărturisiri despre momentul în care a decis să îl adopte pe fiul său: Avea doar trei zile.  Nici nu i-am spus soțului meu că mergem să îl vedem

Viorica Dăncilă, poveste emoționantă despre fiul adoptat. Sunt foarte rare momentele când fostul prim ministru al României vorbește în public despre copilul ei. Victor a fost înfiat de părinții lui după ce Viorica Dăncilă a mers la spitalul unde fusese abandonat pentru a-i duce lapte și câteva hăinuțe.

Atunci când l-a văzut pentru prima oară, micuțul plângea neîncetat și încerca, parcă, să o roage pe mama sa, o străină pe atunci, să nu îl lase acolo. Acela a fost momentul în care fostul premier a simțit că Dumnezeu i l-a scos în cale pe micuț și că va rămâne alături de ea pentru totdeauna.

Viorica Dăncilă, poveste emoționantă despre copilul înfiat. Cum l-a întâlnit prima dată pe fiul ei

Politicianul Viorica Dăncilă nu mai are nevoie de nicio prezentare. De unii apreciată, iar de alții blamată, ea a condus destinele țării noastre timp de aproape doi ani din postura de prim-ministru.

În timpul cât a fost la vârful politicii românești, au apărut pentru prima oară informații legate de fiul ei adoptiv. Fostul premier nu a dorit atunci să dea prea multe detalii despre acest subiect sensibil. Acum însă și-a deschis sufletul și a dezbătut pe larg acest aspect al vieții sale în podcastul lui Damian Drăghici.

Viorica Dăncilă a mărturisit că înainte să îl adopte pe Victor, ea și soțul ei se gândeau să aibă un copil. Întâmplarea a făcut ca într-o zi, una dintre colegele de serviciu să îi spună că a aflat că la spitalul din Videle a fost abandonat un băiețel și că ar fi bine să îi ducă lapte și câteva hăinuțe. Fostul premier a acceptat propunerea femeii și au plecat într-un suflet să îl ajute pe micuțul care avea doar trei zile. De atunci, viața Vioricăi Dăncilă s-a schimbat complet.

„Când l-am văzut pe Victor era atât de mic și țipa atât de tare… În momentul acela nu am mai putut să plec de acolo”

„Ne doream un copil (ea și soțul ei – n.r). Nu ne-am pus problema să înfiem un copil, ci ne doream să avem noi unul. Eram inginer la Videle și atunci știți că erau centralele telefonice, nu era tehnica de acum. Luam raportul de la toate secțiile din partea de sud a României, le centralizam și trimiteam raportul către ministrul petrolului de atunci.

Una dintre centralistele de atunci mi-a spus că a vorbit la spital, era foarte supărată, și cineva a abandonat un băiețel în spital. Și a zis „Haide să îl vedem, poate totuși în ajutăm, măcar cu niște lapte”.

Ne-am dus să vedem copilul. Nici nu i-am spus soțului meu că mergem să îl vedem. Când l-am văzut pe Victor era atât de mic și țipa atât de tare… În momentul acela nu am mai putut să plec de acolo. Mi se părea că țipătul lui e un țipăt de ajutor, că vrea pe cineva care să îl ajute, să fie lângă el și că este singur. În momentul acela mi-am zis: „copilul acesta nu va rămâne aici și va merge cu mine acasă”. Am ajuns acasă, i-am spus soțului meu. S-a uitat prima dată la mine nedumerit ca orice om și pe urmă a fost de acord. L-am înfiat pe Victor. Am fost și am discutat cu mama care l-a născut. Cred că Victor a avut atât de multă iubire…”, a mărturisit Viorica Dăncilă.

Fostul prim-ministru a povestit că, înainte de a-l luat acasă, a fost nevoită să rămână cu băiețelul în spital timp de o lună pentru a se obișnui cu el.

Dumnezeu a vrut așa și că efectiv ne-a adus fericire în casă

Însă cu toate că îl adoptaseră pe Victor, Viorica Dăncilă și soțul ei se gândeau în continuare să aibă un copil biologic. Dar gândul că ar fi putut să apară oarecare diferențe în comportamentul lor față de Victor, care l-ar fi putut face să sufere, i-a determinat să renunțe la dorința lor.

„Poate am greșit, dar cred că noi nu am mai vrut un alt copil pentru că mama, Dumnezeu să o ierte, întotdeauna îmi spunea: „Fii atentă, o să apară un alt copil și o să faci deferență și s-ar putea ca Victor să sufere”. Cu timpul m-am gândit la acest lucru și mi-a rămas întipărit.

Cert este că eu cred că Dumnezeu a vrut așa și că efectiv ne-a adus fericire în casă.”

Viorica Dăncilă alături de soțul ei, la nunta fiului lor Victor
Viorica Dăncilă alături de soțul ei, la nunta fiului lor Victor

„Putea să fie un copil cu probleme și toată viața să ai grija lui. Dar pentru mine nu a contat”

Așa cum era de așteptat, părinții și socrii fostului premier au fost uimiți de deciza tânărului cuplu. Mai ales că Viorica Dăncilă și soțul ei nu aveau atunci o situație materială tocmai strălucită. Dar bunicii l-au acceptat pe Victor și au ajuns înn scurt timp să îl iubească enorm.

„Au fost foarte uimiți pentru că nu se așteptau la acest lucru. Eram tineri ingineri. Eu terminasem facultatea de doi ani, știi cum era atunci, nu eram foarte realizați. Aveam un salariu mic. Noi pe urmă îl dădeam pe laptele pentru Victor. Aveam o singură cameră care era mobilată. Nu pot să spun că beneficiam de foarte multe condiții.

Au fost un pic nedumeriți. Acum înțeleg într-un fel reticența lor. Copilul putea avea o anumită problemă. Nu exista aparatură medicală care să vezi dacă e bine copilul, sănătos. Putea să fie un copil cu probleme și toată viața să ai grija lui. Dar pentru mine nu a contat și nici pentru Cristi.

Apoi l-au îndrăgit pe Victor extraordinar de mult. Pentru mama a fost singurul nepot. A avut grijă de el până când a plecat la școală, l-a răsfățat foarte mult. Pentru socrii mei a fost unul din nepoții preferați. Victor cred că a fost înconjurat de toată iubirea din partea tuturor.”

Cu ce îi seamănă Victor mamei sale

Viorica Dăncilă spune că fiul ei îi moștenește sensibilitatea față de nevoile celor din jur.

„Iubirea față de oameni. Exact ce am moștenit și eu de la mama. Nu poate rămâne indiferent când cineva are o problemă. Este un om care ajută, se implică și care empatizează cu ceilalți.”

Așa cum era de așteptat, tânărul a suferit foarte mult atunci când mama sa, prim-ministru fiind, era atacată și i se atribuiau lucruri care, potrivit spuselor sale, nu erau adevărate.

„Nu a exteriorizat, dar sunt convinsă că l-a afectat foarte mult. Dacă erau lucruri legate de anumite aspecte care știa că sunt reale, dacă erau lucruri legate de corupție, poate că zicea: „Ai și tu, mami, un pic de vină”. Dar vedea că, de fapt, vreau să fac lucruri bune, că muncesc foarte mult, nu dormeam decât 2 ore pe nopate și totuși era ceva dirijat împotriva mea și acest lucru îl afecta.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.8 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *