Vor purta copiii măști de protecție în noul an școlar? Mesajul transmis de ministrul Sănătății

Precizări din partea ministrului Alexandru Rafila
Vor purta copiii măști de protecție în noul an școlar? Mesajul transmis de ministrul Sănătății

Numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere, astfel că oamenii își fac griji. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări cu privire la purtarea măștii de protecție și dacă elevii o vor purta în noul an școlar.

Vor purta copiii măști de protecție în noul an școlar? „Nu vreau să fac speculații”

Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, școlile vor fi redeschise în condiții de siguranță. Inspectoratele școlare, conducerea școlilor și profesorii sunt într-o zonă obișnuită și știu ce au de făcut.

”Nu vreau eu să fac speculații, asta am spus! Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea de a spitaliza și de a trata pacienții infectați COVID.  Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță, mai ales că, în momentul de față, atât cadrele didactice, conducerea școlilor, inspectoratele școlare, Ministerul Educației, sunt într-o zonă de obișnuință, dar știu deja ce trebuie făcut astfel încât să limiteze închiderea școlilor și cu atât mai puțin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an școlar!”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: “Nu există nicio problemă să ne gândim la o reîntoarcere în condiții de siguranță a copiilor la școală”

Alexandru Rafila spune că momentan nu există niciun instrument care să facă posibilă purtarea măștii. Potrivit lui, este important ca oamenii să conștientizeze necesitatea ei în spațiile închise. De asemenea, recomandă aerisirea spațiilor închise unde există multe persoane.

”Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o, este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când trebuie, să conștientizeze faptul că aerisirea spațiilor închise unde există multe persoane este o soluție extrem de facilă, suntem în cursul verii dar în septembrie probabil că va fi o vreme asemănătoare cu cea de acum. Așa că nu există nicio problemă, din punctul meu de vedere, să ne gândim la o reîntoarcere în condiții de siguranță a copiilor la școală”, a mai spus ministrul Sănătății, potrivit antena3.ro.

În ultima săptămână au fost înregistrate aproape 15 000 de cazuri noi de COVID. Ministrul Sănătății a declarat că aproximativ 20% dintre acestea sunt cazuri de reinfectare. În spitale sunt internate puțin peste 1400 de persoane, 225 fiind copii. În ultima săptămână au fost înregistrate 33 de decese.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *