Zile cu dezlegare la pește în Postul Crăciunului 2022, care începe pe 15 noiembrie. Postul Crăciunului durează 40 de zile, încheindu-se pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Pe 25 decembrie, este sărbătorită Nașterea Domnului. Postul Crăciunului nu este considerat unul foarte dur și asta pentru că sunt multe zile în care creștinii au dezlegare la pește. Iată tot ce trebuie să știți despre această perioadă.
Sărbătoarea Nașterii Domnului are loc pe 25 decembrie 2022. Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului începe la data de 15 noiembrie 2022 și se încheie pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului.
Este interzis ca în Postul Crăciunului să consumați alimente care conțin origini animale. Printre alimentele interzise se găsesc brânză, lapte, ouă sau carne. Se pot consuma, însă, multe fructe și legume, din care puteți găti diferite preparate.
Printre cele mai populare alimente de post sunt: lintea, fasolea, orezul, mazărea, varza, cartofii, ciupercile și soia.
În zilele în care este dezlegare la pește, puteți consuma diferite preparate care să conțină pește.
Postul Crăciunului nu înseamnă doar restricții la anumite alimente. În toată această perioadă se pune accent pe rugăciune și pe ceea ce spunem celor din jurul nostru. În postul Crăciunului trebuie să fim mai buni și mai îngăduitori cu cei din preajma noastră.
Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe. Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum.
Pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului.
Ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună-plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase, Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.