Zilele în care este bine să pleci cu mașina în Grecia. Așa nu prinzi aglomerație la vamă

În ce zile să pleci la drum pentru a scurta timpul de așteptare la graniță

Scris de: Daoud Andra

10 Jul. 2023

Zilele în care este bine să pleci cu mașina în Grecia. Așa nu prinzi aglomerație la vamă

Grecia se numără, an de an, printre destinațiile de vacanță preferate de români. Mulți conaționali aleg să își petreacă vacanța pe insulele elene, iar în cazul celor mai apropiate, majoritatea aleg să facă drumul cu mașina. Care sunt zilele în care este bine să pleci cu mașina în Grecia, pentru a nu prinde aglomerație la punctele de trecere a frontierei. Sfaturi utile pentru șoferi.

Acestea sunt zilele în care este bine să pleci cu mașina în Grecia

Insula Thassos este, fără doar și poate, una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. În fiecare an, mii de turiști români merg cu mașina pe insulă, având în vedere că distanța din București până în Thassos este de puțin peste 600 de kilometri.

Citește și: Locul din Grecia unde femeile nu au voie să poartă tocuri. Motivul nebănuit

Pentru a ajunge în Grecia, majoritatea românilor care merg cu mașina aleg să treacă prin vama Makaza. Acesta este unul dintre punctele de trecere a frontierei cele mai aglomerate. Poți alege și rute alternative, în funcție de traseu, și poți intra în Grecia prin vama Kulata, Ilinden sau Zlatograd.

Pe grupul de Facebook Forum Thassos, care numără aproape 145.000 de membri și care este dedicat vacanțelor pe această insulă, utilizatorii au făcut un top al zilelor celor mai puțin aglomerate de mers cu mașina. Potrivit sondajului, cei mai mulți români aleg să plece spre Grecia în zilele de sâmbătă sau luni. Pe de altă parte, cele mai libere zile sunt marți și vineri. În ceea ce privește întoarcerea acasă, se pare că cele mai puțin aglomerate zile pentru drumul spre România sunt marți și miercuri.

Citește și: Care sunt actele necesare pentru a trece granița cu un minor. Greșeala pe care părinții trebuie să o evite la plecarea în străinătate

Zilele în care este bine să pleci cu mașina în Grecia. Așa nu prinzi aglomerație la vamă
Vama Makaza

Sfaturi pentru cei care pleacă în Grecia cu mașina

Administratorii grupului Forum Thassos vin și cu o serie de recomandări și sfaturi pentru turiștii români care merg cu mașina în Grecia. Deși drumul nu este atât de lung, așteptarea în punctele de trecere a frontierei poate ajunge și la câteva ore. Turiștii sunt sfătuiți să plece la drum înarmați cu răbdare, dar și cu provizii.

Citește și: Cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023. Nu mai e o destinație așa ieftină

Este important să aveți suficient carburant în mașină, dar și rezerve de apă și mâncare. De asemenea, încercați, pe cât posibil, să evitați zilele și intervalele orare cele mai aglomerate.

„Sfaturile sunt aceleași: să aveți răbdare, apă, mâncare și carburant, dar și să încercați, dacă este posibil, să evitați zilele și intervalele aglomerate. Continuăm să ajutăm, atât cât putem, să fluidizăm traficul, păstrând în permanență legătură cu presa și autoritățile. Fluxul de turiști este foarte mare la granițe și în această vară, iar așteptarea de câteva minute/zeci de minute trebuie privită ca o normalitate”, transmit reprezentanții Forum Thassos.

Citește și: Greșelile pentru care rămâi fără permis în Grecia. Lista completă

De asemenea, dacă mergeți cu mașina în Grecia, țineți cont de regulile de circulație și de parcare din această țară. Codul Rutier elen are norme clare, iar șoferii care încalcă legea sunt sancționați. De exemplu, pentru parcare în locuri nepermise, polițiștii greci pot lua plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculului. În acest caz, este nevoie să plătiți o amendă pentru a le recupera.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *