Momentul împodobirii bradului este unul extrem de important și potrivit tradiție, cel mai potrivit moment pentru această activitate este Ajunul Crăciunului. Însă, atunci când vine vorba despre despodobitul bradului, sunt puțini cei care mai țin cont de acest aspect. Iată care este ziua în care este bine să despodobești bradul de Crăciun
Conform tradiției populare, bradul se împodobește în Ajun de Crăciun, adică în seara de 24 decembrie. Cu toate acestea, unele voci susțin că pomul de Crăciun trebuie împodobit pe 8 decembrie, de Ziua Neprihănirii.
Despre împodobirea bradului se vorbește foarte mult, fiind o activitate cu multă încărcătură emoțională. Pentru unii mai puțin contează când despodobesc bradul de Crăciun.
În timp ce unii aleg să facă asta imediat după Revelion, alții păstrează bradul de Crăciun până pe 7 ianuarie, de Sfântul Ion. Având în vedere că sunt mulți cei care fac bradul de Crăciun încă de la începutul lunii decembrie, iar acesta este natural, este puțin brobabil ca pomul să reziste până după Sfântul Ion.
Vezi și De ce e bine să pui o monedă sub bradul de Crăciun. Obiceiul de bun augur, nu mulți știu de el
Potrivit tradiției, este bine să păstrezi bradul împodobit în casă până după Bobotează sau Sfântul Ion, pentru ca atunci se încheie sărbătorile de iarnă din punct de vedere religios. După data de 7 ianuarie. bradul nu mai are ce căuta în casă pentru că se spune că aduce ghinion.
Vezi și Semnificația bradului de Crăciun și legătura cu pomul vieții. Puțini știu
În epoca moderna, Germania este creditată pentru începutul tradiției împodobirii brazilor de Crăciun.
Martin Luther, reformatorul protestant din secolul al XVI-lea, a adăugat pentru prima dată lumânări aprinse într-un brad.
Tradiția spune că el mergea spre casă într-o seară de iarnă, compunând o predică. Pe drum el a uluit de strălucirea stelelor care sclipeau printre ramurile plantelor veșnic verzi.
Pentru a reda scena pentru familia sa, el a adus un brad în camera principală și a pus pe ramurile acestuia lumânări aprinse.