Ziua în care este bine să despodobești bradul de Crăciun. Nu îl mai ține în casă după această dată. Aduce ghinion

Ziua în care este bine să despodobești bradul de Crăciun. Conform tradiției populare, bradul se împodobește în Ajun de Crăciun, adică în seara de 24 decembrie
Ziua în care este bine să despodobești bradul de Crăciun. Nu îl mai ține în casă după această dată. Aduce ghinion

Momentul împodobirii bradului este unul extrem de important și potrivit tradiție, cel mai potrivit moment pentru această activitate este Ajunul Crăciunului. Însă, atunci când vine vorba despre despodobitul bradului, sunt puțini cei care mai țin cont de acest aspect. Iată care este ziua în care este bine să despodobești bradul de Crăciun

De ce se împodobește bradul de Crăciun

Conform tradiției populare, bradul se împodobește în Ajun de Crăciun, adică în seara de 24 decembrie. Cu toate acestea, unele voci susțin că pomul de Crăciun trebuie împodobit pe 8 decembrie, de Ziua Neprihănirii.

Despre împodobirea bradului se vorbește foarte mult, fiind o activitate cu multă încărcătură emoțională. Pentru unii mai puțin contează când despodobesc bradul de Crăciun.

Ziua în care este bine să despodobești bradul de Crăciun
Ziua în care este bine să despodobești bradul de Crăciun

Ziua în care este bine să despodobești bradul de Crăciun

În timp ce unii aleg să facă asta imediat după Revelion, alții păstrează bradul de Crăciun până pe 7 ianuarie, de Sfântul Ion. Având în vedere că sunt mulți cei care fac bradul de Crăciun încă de la începutul lunii decembrie, iar acesta este natural, este puțin brobabil ca pomul să reziste până după Sfântul Ion.

Vezi și De ce e bine să pui o monedă sub bradul de Crăciun. Obiceiul de bun augur, nu mulți știu de el

Potrivit tradiției, este bine să păstrezi bradul împodobit în casă până după Bobotează sau Sfântul Ion, pentru ca atunci se încheie sărbătorile de iarnă din punct de vedere religios. După data de 7 ianuarie. bradul nu mai are ce căuta în casă pentru că se spune că aduce ghinion.

Ce puteți face cu bradul după Crăciun

  • Persoanele care au optat pentru un brad artificial îl pot păstra într-un loc sigur, până la următorul Crăciun, când îl pot împobodi din nou.
  • Dacă ați ales un brad natural, puteți opta pentru varianta replantării, dacă aveți curte și grădină.
  • Nu aruncați bradul oriunde în spațiile publice pentru că amenzile sunt drastice. Conform legii, brazii trebuie lăsaţi doar în anumite locuri, nu aruncaţi la întâmplare pe spaţiul public. Așadar, mare atenție la acest aspect.

Vezi și Semnificația bradului de Crăciun și legătura cu pomul vieții. Puțini știu

Istoria bradului de Crăciun

În epoca moderna, Germania este creditată pentru începutul tradiției împodobirii brazilor de Crăciun.

Martin Luther, reformatorul protestant din secolul al XVI-lea, a adăugat pentru prima dată lumânări aprinse într-un brad.

Tradiția spune că el mergea spre casă într-o seară de iarnă, compunând o predică. Pe drum el a uluit de strălucirea stelelor care sclipeau printre ramurile plantelor veșnic verzi.

Pentru a reda scena pentru familia sa, el a adus un brad în camera principală și a pus pe ramurile acestuia lumânări aprinse.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.3 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *