Ziua Păcălelilor 2023. Farse tari pe care să le faci prietenilor sau colegilor de muncă

La noi în țară, Ziua păcălelilor se sărbătorește începând cu secolul al XIX-lea. Unii consideră că aceasta este legată de schimbarea anotimpului
Ziua Păcălelilor 2023. Farse tari pe care să le faci prietenilor sau colegilor de muncă

Ziua Păcălelilor 2023 mai este numită și Ziua Păcălitului sau Ziua nebunilor. Astfel că, pe 1 aprilie, în fiecare an, oamenii din întreaga lume marchează această zi cu o farsă făcută apropiaților. Iată mai jos tot ce trebuie să știi despre Ziua Păcălelilor. De asemenea, iată ce farse tari ai putea să le faci prietenilor sau colegilor.

Originea Zilei Păcălelilor

La noi în țară, Ziua păcălelilor se sărbătorește începând cu secolul al XIX-lea. Unii consideră că aceasta este legată de schimbarea anotimpului. Alții cred că provine de la adoptarea noului calendar. Nimeni nu știe originea acestui obicei pentru că nu este cunoscută cu exactitate.

Citește și: Horoscop săptămâna 27 martie – 2 aprilie 2023.

Ipoteza acceptată de majoritate, însă, susține că obiceiul păcălelilor de 1 aprilie a apărut în vestul Europei. Se întâmpla pe la jumătatea secolului al XVI-lea. Precizarea este făcută pe site-ului www.infoplease.com.

„În vechiul calendar iulian, Anul Nou se sărbătorea la 1 aprilie. În 1582, papa Grigorie al XIII-lea a făcut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea să-i poarte numele.

Oamenii au avut probleme în a se obișnui cu noua dată a acestei sărbători. Ei au continuat să-și trimită felicitări și să-și facă urări tot pe 1 aprilie.

Cei care continuau să sărbătorească Anul Nou la 1 aprilie au fost numiți „nebuni de aprilie”, de unde și denumirea de Ziua nebunilor (April Fools’ Day) sau Ziua păcălelilor.

Citește și: Sfântul Gheorghe nu se va sărbători anul acesta pe 23 aprilie

Cu timpul, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoțite adeseori de cadouri hazlii”, relatează Agerpres.

Tradiții de Ziua păcălelilor

  • Farsele trebuie să fie făcute până la ora prânzului, altfel acestea aduc ghinion păcăliciului.
  • Tradiția spune că dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă sau măcar să fii prietenul ei.
  • Nu trebuie să te căsătorești pe 1 aprilie. Se spune că în acest fel, bărbatul va fi toată viața „sub papucul nevestei”
  • Copiii născuți la 1 aprilie vor avea succes pe aproape toate planurile, dar ar fi bine să stea departe de jocurile de noroc.
  • Prin celebrarea acestei sărbători, ziua de 1 aprilie devine un prilej de bucurie și de distracție pentru toți cei care au simțul umorului.
  • Mark Twain: „ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.

Farse pentru prieteni și colegi

Poți îmbrăca scaunul de la birou în folie alimentară de aluminiu

Înlocuiește-i colegului tău tastatura cu una veche în care ai plantat si udat, din timp, semințe de gazon. Va avea o surpriză să vadă o mică grădina, crescută printre taste.

O farsă ar putea fi să îi lipești prietenului pe spate o bandă arti- furt, atunci când acesta se află în magain. Atunci când va ieși, alarma va fi declanșată.

De 1 Aprilie poți să bagi în cutia poștală a prietenilor o scrisoare, prin care să-i anunți ca vor fi deconectați de la rețeaua electrică pentru reparații timp de 3 luni.

Înlocuiește pozele pe care le are pe birou cu pozele șefului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *